A pártpolitika feletti mozgalmi életről mutattak példát a vármegyések 2021-ben is


A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom mindennemű háttérfinanszírozás nélkül idén is forintmilliárdos költségvetéssel bíró szervezeteket utasított aktivitásban a háta mögé. Az alábbiakban változatlanul közöljük a Vármegye 2021-es tevékenységét.


2021-ben is forintmilliárdos költségvetéssel rendelkező szervezetek, csoportosulásokat múltunk fölül éves teljesítményünkkel. Tevékenységünk idén is igen széleskörű volt. Folytattuk a harcot a normalitás védelmében az LMBTQP-lobbival szemben, és kiálltunk a gúnyhatárokon túl sínylődő nemzettestvéreink mellett is. A szellemi harcot folytatva az év folyamán többször szilárd tanúságot tettünk hitünk mellett, sőt tárgyi formába is öltöttük a Duo Gladii havilappal, mellyel sikerült a magyar közélet egy űrként tátongó szeletét kitöltenünk. Ön- és Ifjúságképzésünk sem maradhatott el, több sikeres hétvégét könyvelhet a Farkasok csapata, és ezévben is fontos okulnivalókkal tértek haza mind ifjúságképző hétvégéinkről, mind nyári táborunkból a fiatalok.


2021. január

Megjelent a Duo Gladii januári száma, mely a miles christi témakörét járja körül. A lap ide kattintva rendelhető meg.


2021. január 9.

Véget ért a Vármegye által meghirdetett közösségi médiás kihívás, ami a trianoni békediktátum századik évfordulóján a megemlékezés aktív formájára buzdított. A Trianon Challenge résztvevői 1920 kilométer megtételével bizonyították, hogy az évfordulóval egy életerős nemzet nézett szembe.


2021. január 10.

Mozgalmunk tagjai az évet szilárd hitük bizonyításával kezdték meg, ugyanis idén is megtartották a vízkeresztkor szokásos jeges vízben történő megmerítkezést és keresztmentést.


2021. január 18.

Zagyva György Gyula (HVIM társvezető) a Partizán csatornának adott egy 2,5 órás interjút, amit végül 45 percbe vágtak össze. Az adás igen izgalmasra sikerült, ugyanis kiütköznek a szemléletmódok közötti különbségek. Gulyás Márton például nem érti, hogy mi értelme van egy párbajnak, vagy milyen egy ütközetben részt venni, illetve feljönnek a tipikus témák, mint például Szálasi, rasszizmus, faji háború, Fidesz-bérencek kérdése stb…


2021. január 23.

11. alkalommal tartottuk meg a balassagyarmati hősök emlékére a Legbátrabb Város Emléktúrát, amely idén sajnos nem lehetett sem vezetett, sem szervezett túra, az elszántságot jól mutatja, hogy egyénileg az ország számos tájáról teljesítette mintegy 55 fő.


2021. január 26.

Ügyészségi nyomásra Barcsa-Turner Gábort (HVIM társvezető) közösség tagja elleni erőszak vádjával gyanúsítottnak minőstették. Válaszlépésként Barcsa-Turner Gábor és Dr. Gaudi-Nagy Tamás (NJSZ) a Háttér Társaság feloszlatását kezdeményezte.


2021. január 29.

Barcsa-Turner Gábort pénzbírsággal sújtották, mert csatlakozni kívánt – kicsit más színezettel ugyan-, a 2020. júniusi Tüntetés a rasszizmus ellen elnevezésű megmozduláshoz.


2021. január 30-31.

A Farkasok és Hiúzok közös hétvégéjükön a fizikai képzés, tereptan mellett időt szakítottak egy veremkemence kiépítésére, amit rögtön ki is próbáltak a Hiúzok. Volt részük hatalmas sártengerben felhőszakadással a menetgyakorlat során, éjszaka faggyal és hóval, de a gyönyörű táj és környezet kárpótolt mindenkit…. Tartalmas képzés volt, a képek magukért beszélnek.


2021. február

Kitörés tematikus számmal jelentkezik a Duo Gladii. A kifejezetten tartalmas lapszám témája a Kitörés és a héroizmus kérdésköreire koncentrál. A szerzők között a lap viszonylatában új, de egyébként jól ismert nevek is feltűnnek ezen lapszámunkban. A lap ide kattintva rendelhető meg.


2021. február 1.

A HVIM és az Egyetemi Ellenállás közleményben hívták fel a figyelmet az iskolai érzékenyítésekre, és kérték, hogy ezen esetekről tudósítsák a két szervezetet. Kiemelték a Háttér Társaság, a Labrisz Egyesület és a Szimpozion Egyesület jelenlétének kártékonyságát.


2021. február 3 és február 9.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás, majd Barcsa-Turner Gábor beszélt a Karc FM rádiócsatornán a Háttér Társaságról és az LMBTQP-ideológia veszélyeiről.


2021. február 5.

Miután egyre több emberhez eljutottak a kirekesztő események, amelyek Magyarországon történnek az egyetemeken és iskolákban, valószínűleg túl erőszakosnak találták az Egyetemi Ellenállás Facebook oldalán megjelent tartalmakat. Így a liberális szólásszabadság jegyében gyűlöletbeszéd, és közösségi alapelvek megsértése indokokkal minden előzetes figyelmeztetés nélkül, és fokozatosság elvének be nem tartása után az összes posztunkat oda nem illőnek találták, és az oldalt törölték.


2021. február 5.

Ezúton nyilvánítottunk köszönetet a nemzeti oldalnak, ugyanis megmutatta valódi erejét azzal, hogy ismételten pártoktól és szervezetektől függetlenül össze tudott fogni egy üdvös cél érdekében. Barcsa-Turner Gábort a fehérellenes rasszizmus miatti kiállása okán pénzbírsággal sújtotta a bíróság, melyre a Mozgalom gyűjtést hirdetett.


2021. február 12.

Tovább zajlott a Barcsa-Turner Gábor ellen indított eljárás, amelyben az ügyészség szerint megvalósult a közösség tagja elleni erőszak, az LMBTQP-lobbi rongyának elégetésének szándéka. Érdekes módon az ügyészség rendre elutasítja az LMBTQP-lobbi tevékenysége kapcsán tett feljelentéseket a Budapest Pride, az úgynevezett Szivárványcsaládokról szóló propaganda kampány kapcsán, azok nem “közösségellenesek”, de egy politikai véleménynyilvánítás szerintük annak számít.


2021. február 13.

A Farkasok és a HVIM saját felelősségre a lezárások ellenére teljesítette a Kitörés60 Emléktúrát. Sokunk immáron 8–10. alkalommal vett részt a túrán, ami a nevéből fakadóan 60 km hosszú, a Budai Vártól Szomorig tart, érintve az összes nagyobb magaslatot, sokszor kitérőket téve. Extrém túra, ami idén még extrémebb volt: -12 fok, kijárási korlátozás, jégpáncél, mentési lehetőség és ellenőrzőpontok ellátmánya nélkül. Velünk tartott Novák Előd is a Mi Hazánkból, aki önfeljelentést is tett. Közös videó készült:


2021. február 15.

Ungváry Krisztián történész próbálta meg a Kitörés Emléktúrát marxista-ateista szempontból újraértelmezni és hamisan bemutatni, emiatt azonban Mozgalmunk bejelentésének köszönhetően Facebook oldalát törölték.


2021. február 17-18.

Az Egyetemi Ellenállás közleményében hívta fel a szülők figyelmét az LMBTQP-propaganda iskolákban való terjesztésének megállítására. Lehetővé tették, hogy weboldalukon bejelentést írjanak az ügyben érintettek.


2021. február 24.

Számos magyar és multinacionális vállalat fejezte ki támogatását a Háttér Társaság LMBTQP-lobbija mellett. A deviánsok nyomulásával szemben nemzeti oldali szervezetek bojkottot és ellenkampányt hirdettek, közleményük itt olvasható.


2021. február 26.

A Válasz Független Civilek, a Fejér Szövetség és a HVIM Wass Albert 24 órás felolvasó maratont tartott.


2021. március

A márciusi Duo Gladiiban a szellemi és történelmi témák mellett kiemelésre méltó az Egy harcos gondolatai legújabb része, mely a közéleti szereplés nehézségeinek átvészelésével kapcsolatosan ad támpontokat. Újdonság az Új Bábel felé Villámkérdések alrovata, melyben a jobboldal prominensei nyilatkoznak röviden fontos kérdésekről, most az amerikai elnökválasztásról, és annak következményeiről. A lapszámot Gábriel arkangyal kegyelmébe ajánlottuk, akiről a hagyományos katolikus naptár szerint március 24-én emlékezünk meg. A lap ide kattintva rendelhető meg.


2021. március 3.

Fontos összefüggésre világít rá az Egyetemi Ellenállás. Sokszor lehet olyan megnyilvánulásokat hallani, hogy nem kell a nyugati világban folyó létrontással foglalkozni, sőt még a magyarországi tendenciákkal sem, jobb otthon ülni, és semmit sem tenni… Ugyanakkor most egy amerikai hallgató esete kapcsán láthatjuk, hogy mi vár ránk, ha mindig csak otthon maradunk.


2021. március 10.

A Fejér Szövetség, a Válasz Független Civilek és a HVIM is képviselte magát a Székely Szabadság Napján.


2021. március 16.

A Vármegye, a Betyársereg és a Légió Hungária, a három legnagyobb pártpolitika feletti, jobboldali szervezet vezetői ültek össze egyeztetést tartani, melynek célja, hogy közösen fogalmazzák meg: Mit jelent számunkra a XXI. században a valódi jobboldaliság? Megalapítottuk a Forum Dextrum elnevezésű világnézeti műhelyt.


2021. március 17.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat és a HVIM közös beadványt tett az ügyészségen a Háttér Társaság törvényességi felülvizsgálatának ügyében. Szó esik benne többek közt a szervezet közhasznúságáról és törvénytelenségéről, a nemzetbiztonsági kockázatról, továbbá követelik, hogy az ügyészség ne működjön együtt a Háttér Társasággal.


2021. március 19.

Barcsa-Turner Gábor a Karc FM-ben szerepelt a Háttér Társaságot érintő beadvánnyal kapcsolatban, ahol szóba került az LMBTQP-lobbi és a Soros-szervezetek magyarországi tevékenysége is.


2021. március 21.

A vasi vármegyések Húsvét közeledtével keresztutat jártak a kőszegi Kálváriánál, felidézve Krisztus szenvedésének történetét.


2021. március 24.

A Duo Gladii szerkesztősége kihelyezett ülést tartott egy csodálatos helyszínen, a Zala megyei Kehidakustányban.


2021. március 27.

17. alkalommal zajlott le a Szent Korona Emléktúra. A résztvevők a Szent Korona bunkertől indultak, érintették a Kálváriát, a Trianoni keresztet, elhaladtak a Hétforrásnál, az Óház-kilátónál, a Stájerházaknál és a Szálasi bunkert is megtekintették.


2021. március 28.

A Farkasok és a Hiúzok tagjai ismét a vadonban töltötték a szabadidejüket, a megszokott programokon túl egy közel 3 méteres vérvörös vármegyés keresztet állítottak fel a táborhelyükön Virágvasárnap alkalmából.


2021. április

A Duo Gladii áprilisi számával Krisztus Urunk feltámadása előtt tisztelgünk. Ennek megfelelően számos írásban érintjük a vallásos hit kérdését. Természetesen a politikai, történelmi és kulturális vonatkozások a húsvéti számban sem sikkadnak el. A lap ide kattintva rendelhető meg.


2021. április 1.

Beadvánnyal fordult az ügyészséghez a HVIM a külföldről finanszírozott szervezetek törvénysértő tevékenysége miatt: a 2017. évi LXXVI. törvényben foglaltak alapján a civil szervezeteknek kötelességük feltüntetni a külföldi támogatás tényét az általuk üzemeltetett platformokon, az összes kiadványukon és minden sajtótermékükön, amennyiben az meghaladja a 9 millió Ft-ot.


2021. április 3.

A HVIM tagjai a Pro Hungaria Sacra Testvérület papjai által, tradicionális rítusban celebrált nagyszombati szentmisén, tűzszentelésen és körmeneten vettek részt Kehidakustányban, a Szent László kápolnában.


2021. április 09-11.

A 10 éves Farkasok megtartották az alapkiképzés vizsgáját a női részleg, a Hiúzok vizsgájával együtt. Péntek este még kellemes tábortűz körüli sütögetés volt, másnaptól átvette a főszerepet a szakmai rész. Alább az alapító-parancsnok, Barcsa-Turner Gábor gondolatai:

“(…) Kiváló fiatalok vizsgája volt ez a mostani is: nekik sokkal fontosabb a személyes helytállás, a kitartás, a becsület, a bizonyítási vágy, mint a virtuális világ, a tespedés, a nyápickodás. Ők küzdöttek és nyertek! Ha megbuktak volna, akkor is nyertek volna, mert találkoztak saját magukkal, a határaikkal. Az újoncok ébresztőnél ehettek-ihattak utoljára, de már túl voltak a fizikai felmérőn, egy tesztsoron, több órás gyakorlati vizsgán teljes menetfelszerelésben, sok-sok büntető fekvőn amikor kezdődött egy 12 km-es menetgyakorlat. A végén szó szerint úgy kellett felhúzni egy-két vizsgázót a célul kitűzött várromhoz, de ők nem adták fel! Amikor elérték a fizikai teljesítőképességük határát, ájulás közeli állapotba kerültek, a szájuk kicserepesedve, tekintetük zavarossá vált, akkor kaptak szőlőcukrot és vizet, zárásképpen pedig egy ásott kútban meg is mártóztak. A beszámolók szerint nemcsak a képzés, hanem a vizsga is egy életre szóló élmény volt, mert a saját gyengeségeikkel nézhettek szembe. Én pedig büszke vagyok rájuk! Bebizonyították, hogy igazi harcosok. Párhuzamosan a »lányos osztag«. A Hiúzoknál is vizsga volt: másra helyezve a hangsúlyt (túlélés, erdei praktikák, kinti kenyérsütés stb.), de kellőképpen komolyan véve. Ezek a fiatal lányok is bizonyítottak: hóban, fagyban is kint aludtak a saját maguk által készített menedékükben, tanultak, fejlődtek és a végére ők is gazdagabbak lettek nagyon sok tapasztalattal. Az biztos, hogy ők sem tipikus »mai fiatalok«. Valamikor ez volt az általános hozzáállás és színvonal. Mára csak maréknyi ilyen elszánt fiatal van, mi őket keressük!”

2021. április 17.

Zártkörben zajlott Mozgalmunk 20. születésnapjának megünneplése. Az összejövetel egyik fénypontja a legújabb Mi Magunk Vlog felvétele volt.


2021. április 21.

20 éves a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, 2001. április 21-én alapította meg a szervezetet Toroczkai László.


2021. április 22.

A HVIM közleménnyel fordult a nyilvánossághoz, melyben feltesszük a kérdést, mi állhat annak hátterében, hogy a külföldről finanszírozott civil szervezetekről tett ügyészségi beadványainkra és feljelentéseinkre reagálva érdemi vizsgálatok helyett a kormány visszavonta az ezen szervezeteket szabályozó törvényt. Vajon mi is lenne egy normális, valóban hatásos törvény alapja?


2021. május

A Duo Gladii májusi számának központi témájául Luxemburgi Zsigmond királyunk császárrá koronázásának évfordulója kapcsán a birodalmi ideát választottuk. A szokványosnak egyáltalán nem tekinthető tematikát az egyes szerzők a legkülönfélébb oldalakról közelítették meg, a végeredmény pedig egy kifejezetten izgalmas lapszám lett! A lap ide kattintva rendelhető meg.


2021. május 1-2.

A Mozgalom tavaszi összetartásán sor került a közgyűlésre, szervezeti egyeztetésekre, ezen kívül az erőnléti háziversenyen jó eredményt elértek díjazása is megtörtént. A szombati nap folyamán a tagság részt vehetett egy lelkigyakorlaton, majd egy régi rítusú szentmisén is. A mozgalmi és lelki élet után persze maradt idő a baráti hangulatú beszélgetésekre is.


2021. május 1-2.

A Mozgalom tavaszi összetartásán sor került a közgyűlésre, szervezeti egyeztetésekre, ezen kívül az erőnléti háziversenyen jó eredményt elértek díjazása is megtörtént. A szombati nap folyamán a tagság részt vehetett egy lelkigyakorlaton, majd egy régi rítusú szentmisén is. A mozgalmi és lelki élet után persze maradt idő a baráti hangulatú beszélgetésekre is.


2021. május 28-30.

A Farkasok megtartották az éves Barettvédést, mely az egész állomány számára kötelező szintfelmérés. A próbatétel során fizikai felmérő és menetgyakorlat mellett fegyverismeretről és elméleti ismeretekről is számot kellett adniuk.


2021. május 29.

Harmadjára került megrendezésre a IV. Béla Emléktúra, mely Miskolcról indulva rengeteg olyan látványosságot érintett, mint a Molnár-szikla vagy Lillafüred. Ugyan az időjárás nem volt kedvező, a Mozgalom tagjait ez se riasztotta vissza, esőben rótták le tiszteletüket IV. Béla királyunk előtt, a rendezvényt egy imával zárták a célt jelentő Bükkszentkereszten.


2021. május 31.

Ferencvárosban az LMBTQP mozgalom propagandaplakátjai árasztották el a köztereket. Ezt elégeltük meg és cseréltük le a provokatív képeket. “Elegünk van az agresszív LMBTQP-propagandából! Magyarország normális marad!” – jelentette ki Balogh Bence, a Vármegye Budapesti Tagszervezetének vezetője.


2021. június

A Duo Gladii szerzői a júniusi számban is az adekvát jobboldali álláspont körvonalazására tesznek kísérletet Trianon témájával kapcsolatban. A lap ide kattintva rendelhető meg.


2021. június 4.

“Igazságot Magyarországnak” feliratú molinó, zászlók, valamint a Magyar Királyság vármegyéit jelképező 64 tábla vezette fel a HVIM 20. alkalommal megrendezett Trianon-felvonulását. A menet a Hősök teréről indulva az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út érintésével a Kossuth térre vonult. Felszólalt Kónyi-Kiss Botond (HVIM alelnök), Toroczkai László (Mi Hazánk Mozgalom elnök), Tyirityán Zsolt (Betyársereg vezető) és Kónya Dorka (Egy vármegyés lány). A vármegyések a központi megemlékezésen kívül több helyi megemlékezésen is jelen voltak, Mezőkövesden, Királyszálláson, Székesfehérváron is megemlékeztek a trianoni békediktátumról.


2021. június 15.

A HVIM több nemzeti oldali szervezettel együtt közleményben állt ki a kormányzat által előterjesztett, a pedofíliát súlyosan szankcionáló gyermekvédelmi törvénytervezet mellett, ám további szigorítást várna a gyermekek lelki és szellemi fejlődésének védelmében. Barcsa-Turner Gábor külön közzétette gondolatait az ügy kapcsán.


2021. június 20.

A Duo Gladii bemutató előadására került sor a Légió Hungária meghívására, melyen a két előadó Barcsa-Turner Gábor alapító és Kolonits László főszerkesztő volt, szó esett a lap megalakulásáról, az általa képviselt eszmeiségről. A jelenlévők bepillantást nyerhettek a szerkesztőségi munka rejtelmeibe is.


2021. július

A Duo Gladii júliusi száma tartalmát tekintve talán a legizgalmasabbra sikeredett az összes eleddig megjelent közül. Bár a lapszámot a Pride-hónap alkalmából a genderideológiának és az LMBTQP-mozgalomnak szentelték, a lap nem merül el az üres kriticizmusban, mivel számos írás foglalkozik a férfi-női szerepek megélésének normalitáshoz kötődő aspektusaival. Ezen számot mindenkinek olvasnia kell, aki hisz még az ember isteni eredetében, méltóságában, és akár szellemi szinten, akár az akcionalitás területén fel kívánja venni a harcot a nemiség viszonylatrendszerében megmutatkozó felforgató ideológiákkal! A lap ide kattintva rendelhető meg.


2021. július 3.

Az Egyetemi Ellenállás utcai performansz keretében üzent az ELTE propagandista munkatársainak, történt, hogy az intézmény Instagram profilján egy nyíltan politikai tartalmú posztban biztosítottak reklámot az LMBTQP mozgalom számára. Erre reagálva az egyetemistákat tömörítő szervezet egy utcai graffitit fújt fel a budapesti ELTE BTK épületénél, illetve a szombathelyi ELTE Savaria kampusznál.


2021. július 10.

A Farkasok néhány tagjánál kimaradt a múltkori barettvédés, aminek pótlására ekkor nyílott lehetőség. Megjelentek a régi “öregek” is, úgyhogy ez egyfajta veterán-találkozó is volt.


2021. július 12.

Tüntetést tartott a HVIM a Háttér Társaság budapesti irodája előtt. Annak okán, hogy a lobbista szervezet itt tartotta meg azt az előadást, melynek a “Hatékony fellépés a gyűlölet-bűncselekmények ellen” címet adták. Kónyi-Kiss Botond ismertette, hogy a Háttér Társaság mit is ért “gyűlölet-bűncselekmény” alatt: ha az általuk megfogalmazott, úgynevezett “előítélet indikátorok” valamelyike megállapítható egy bűncselekmény kapcsán. Tehát ezek a lobbi szervezetek előre meghatároznák, hogy a bíróságok milyen ítéletet hozhatnak egy ügyben. Barcsa-Turner Gábor felhívta figyelmet arra, hogy az LMBTQP-lobbi Magyarországon is egyfajta „mélyállamot” működtet, vagyis szinte láthatatlan módon, a háttérben meghúzódva, de a magyar államra, minisztériumokra, az ügyészségekre és a rendőrségre komoly befolyásoló hatással bír. Erre példa az, hogy az ún. “előítélet indikátorokat” kiagyaló anyagot a Legfőbb Ügyészség felháborító módon beépítette az eljárásrendjébe.


2021. július 11-18.

Idén is megrendezte a HVIM a Vármegyés Ifjúsági Tábort, a már hagyományosnak mondható esemény egy héten keresztül biztosított lehetőséget a fiataloknak a világtól való elvonulásra és a szellemi és fizikai épülésre. A táborról szóló részletes beszámolót ezúttal egy résztvevő fiatal szempontjából ismerhetjük meg. A fényképekkel ellátott írás bepillantást enged a nyári tábor mindennapjaiba, hogy mit adhat egy útkereső számára a Vármegyés Ifjúsági Tábor.


2022-ben augusztus 7-14. lesz az esemény időpontja, már most érdemes felírni a naptárba!