top of page

Idén is zárt körben tartotta meg a IV. Béla emléktúrát a festői Bükkben a HVIM

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai idén is zárt körben járták be az egész napi eső ellenére is IV. Béla menekülési útvonalának egy részét az idén harmadjára megszervezett emléktúra keretében.

Idén harmadjára (a korona vírus miatt másodszor zárt körben) került megrendezésre a IV. Béla Emléktúra, melyre az ország minden részéről érkeztek Vármegyések, hogy a Miskolci Tagszervezettel tartsanak az eseményen. A túra Miskolcról indulva rengeteg olyan látványosságot érintett, mint a Molnár-szikla vagy Lillafüred. Ugyan az időjárás nem kedvezett nekik, a mozgalom tagjait ez se riasztotta vissza, esőben rótták le tiszteletünket IV. Béla királyunk előtt a túrával, melyet egy imával zártak a célt jelentő Bükkszentkereszten.

A rendezvényt a résztvevők egy bajtársi összejövetellel zárták, ahol a jelenlévőknek lehetőségük volt jobban megerősíteni testvériségüket, valamint tovább épülhetett a tapasztaltabb tagok és a próbaidősök közötti szoros bizalmi kapcsolat is. Az este folyamán sor került rengeteg beszélgetésre, a bográcsban közösen elkészített vacsora elfogyasztásra és férfiak közötti földharc küzdelmekre.

A szervezők reményei szerint jövőre már ismét nyilvánosan meghirdetve tarthatják majd meg az emléktúrát, amennyiben a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi.


bottom of page