A MOZGALOMRÓL

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (röviden: HVIM) nemzeti radikális ifjúsági szervezet, melyet 2001-ben alapított Toroczkai László. Nevét a trianoni békeszerződés előtti Magyarország (Horvátország nélküli) 64 vármegyéjéről kapta. A HVIM jelmondata: „Hit, hűség, bátorság”, jelképe az országalma.

Ahogy az ópusztaszeri épületek egyik tervezője, Csete György - a neves építész - felvidéki hallgatósága előtt fogalmazott, Magyarország szíve nem Budapesten, hanem Csongrád vármegyében dobog. Attila király, a vérszerződés, a kunhalmok, Ruzsa Sándor és több ezer éves legendák földje ez az alföldi táj, amelyet a legmagyarabb folyó, a Tisza vize öntöz évről évre. Csongrád vármegye székhelye Szeged, a délvidéki végvár, ahonnan kiindulva - többek között - 1848-ban és '49-ben, majd 1941-ben a magyar vitézek visszafoglalták a szerbektől az egész Délvidéket. Szegedről indult el a "szegedi gondolat" és Horthy Miklós kormányzó diadalútja is. Csongrád vármegyében található az egyetlen ismert alföldi székely alapítású város, Hódmezővásárhely is. A vármegye nagyobb része 1920. után is Magyarország része maradt, csupán a Szeged agglomerációjához tartozó Horgos és vidéke került a Szerb-Horvát-Szlovén Királysághoz.

A mozgalom kronológiája

Itt, Csongrád vármegyében, Szegeden alakult meg 2001. április 21-én a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM). A mozgalom alapítói szegedi, hódmezővásárhelyi, budapesti, stuttgarti és szabadkai fiatalok voltak. Az alakulást több éves szervezés, kapcsolatkeresés előzte meg. A mozgalom székhelye és tagjainak kezdeti találkozóhelye a Ruzsa falu (Rózsa Sándorék egykori búvóhelye) környékén található, Toroczkai László tulajdonát képező romos tanya volt.

A mozgalom története évek szerint:

Intézményeink

Nemzeti Gyerektábor

A résztvevők szerint egy közösség akkor működik jól, ha szabályok alkotják és megtanulnak egymás iránt felelősséggel viseltetni. Mindezek a fiatalok közti kötelékeket is erősítik, mert a Nemzeti Ifjúsági Tábor egyik legfontosabb adománya: az összetartozás.


Egyéb rendezvényeink

  • Rongyos Gárda Emléknap

  • Attila Védvonal Emléktúra

  • Felvidéki Magyar Sziget

  • Legbátrabb Város Emléktúra

  • Facebook Social Icon
Programajánló
Please reload

2019 Minden jog fenntartva. HATVANNÉGY VÁRMEGYE IFJÚSÁGI MOZGALOM (HVIM)  HIT - HŰSÉG - BÁTORSÁG