top of page

Ezt cenzúrázta a hatalom – A Vármegye 2020-as tevékenysége

A Facebook-ról és a Youtube-ról hiába törölnek minket, a fősodrú médiában hiába hallgatnak el, mert a valóság a miénk. 2020-ban számos új intézményt alapítottunk: DuoGladii havilap, Egyetemi Ellenállás diákszervezet, Jobbklikk közösségi felület a nemzeti radikálisoknak. A tevékenységünk idén is szerteágazó volt: ifjúságnevelés (Vármegyés Ifjúsági Tábor és képzések), honvédelmi ismeretek oktatása (Farkasok), TrianonChallenge (teljesítménytúrázóknak, sportolóknak), Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúra (és egyéb túrák), de az eszmei tisztázás sem maradhatott el több fontosabb kérdésben sem, mint Trianon tragédiája, vagy a valós jobboldaliság kérdése. A médiafelületeink is erősödtek (például a Szent Korona Rádió). Természetesen akciókból sem volt hiány: döglött patkányt küldtünk Niedermüllernek, cigánybűnözés ellen emeltük fel a szavunkat, a BLM és LMBTQP elleni harcban eljárásokat szedtünk össze már a puszta megjelenésünkkel. Mindemellett a vallásos életmód felvállalása idén is markáns hangsúlyt kapott. Benső működésünket is megújítottuk, szervezetileg megerősödtünk. Ilyen volt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom 2020-as éve.

Felsorolni is nehéz, hogy mi mindent csináltunk 2020-ban. Azonban ellenségeink az elhallgatást választották. A balliberális média nem tud velünk mit kezdeni, mert rájöttek, hogy a mocskolódásuk lepereg rólunk. A Facebook már a HVIM említésére is azonnal tilt és töröl, ezért ott sem jelenünk meg, hiába vagyunk hivatalosan és törvényesen működő civil egyesület. Már a “64”, a “Vármegye” vagy a “Hit, Hűség, Bátorság” szavakra is azonnal ugrik a tiltó gépezet. A fideszes média pedig tudatosan hallgat rólunk: nem veszünk részt a pártpolitika világában, és a jobbról való bírálatunk, a cionizmussal szembeni, kérlelhetetlen kritikánk nem nyerte el a tetszésüket. Látszik, hogy a valódi, tradicionális jobboldaliság kényelmetlen számunkra is, helyette az áljobboldali, úgynevezett “alt-right” irányzatot futtatják, akiknek egész éves tevékenysége kimerül egy transzparens kifeszítésében, de pusztán ezért hősökként mutatják be őket. Minket azonban nem sikerült politikailag korrektté tenni, nem alkudtunk meg, nem kötöttünk paktumokat, ezért hát a “tűr” kategóriába sorolódtunk. Ez az elhallgatás azonban csak fokozza a harci kedvünket: az aktivitásunk oly’ mérvű, amit százmilliókból gazdálkodó szervezetek, pártok megirigyelhetnek. Mi állami támogatások nélkül, pusztán lelkes szimpatizánsainkra támaszkodva építkezünk tégláról téglára. Hitből, érdek nélkül cselekszünk.


A cenzúrázatlan médiára azonban továbbra is számíthatunk a médiamegjelenést illetően. A Betyársereg honlapja, vagy a kuruc.info például rendszeresen számol be tevékenységünkről, de a Vadhajtásokon is néha megjelenünk. Szövetségesi rendszerünk tovább erősödött, aminek része az összes valós jobboldaliságot képviselő szervezet és közéleti szereplő, illetve nagyon sok értelmiséginek számító gondolkodó, filozófus, író, költő, újságíró.


A 2021-es évet mi megerősödve várjuk! Alábbi felsorolás a bizonyíték arra, hogy 2020-ban biztosan bebizonyítottuk, hogy élünk, létezünk, erősödünk és lehet eredményesen lázadni a modern világ ellen!


Amelyik videónkat nem törölte a Youtube, vagy máshol fellelhető, azt beszúrtuk a felsorolásba.


2020. január 6. Vízkereszt ünnepén kimenekítették a feszületet a jeges vízből. Vármegyések egy csapata ezúttal is így emlékezett meg a karácsonyi ünnepkör végéről. Az eseményen egy római katolikus atya áldotta meg a résztvevőket.


2020. január 20. Ötletes és kihívásokkal teli felhívást tett közzé a HVIM. Sporttal emlékeznek meg Trianonról a vármegyés fiatalok. A Trianon Kihívás célja, hogy egy év alatt 1920 km-t tegyenek meg a résztvevők.


2020. január 20. Alapvizsgát és téli túlélő hétvégét tartottak a Farkasok csoport tagjai. A bajtársak a téli hideg ellenére is aktívan tevékenykedtek, és az éves menetrendet is meghirdették.


2020. január 25.

Tizedik alkalommal emlékeztek meg a csehkiverő hősökről a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom által megszervezett Legbátrabb Város Emléktúrán. A Balassagyarmatot felszabadítók hozzávetőleges útvonalát járta be az a 110 résztvevő, akik a szabadidejüket a múlt harcosai tiszteletének szentelték. Külön siker, hogy a rendezvény a közszolgálati médiában is megjelent.


2020. január 30.

Miután Niedermüller Péter szélsőbaloldali politikus „rémisztő képződménynek” nevezte az európai, fehér, heteroszexuális, keresztény embereket, vármegyések egy patkánytetemet küldtek számára, ezzel utalva arra, mi is ő valójában.


2020. február 8.

Becsület napi megemlékezés és Kitörés 60 emléktúra. A Vármegye, illetve a Farkasok Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport tagjai a megemlékezésen és a túrán is jelen voltak. Agresszív baloldaliak túrázókat is megtámadtak, ami ismét bizonyította, hogy nem a jobboldali fiatalok jelentik a veszélyt a rendre.


2020. február 16.

Figyelemfelhívó demonstráción vettünk részt Sályon, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol kiilleszkedett cigányok tartották rettegésben a települést. A rendezvény főszervezője a Mi Hazánk Mozgalom volt.


2020. február 28 – március 1.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom valós szellemiséggel átitatva, sok-sok élményt biztosítva szervezi a képzési hétvégéket az érdeklődők és jelentkezők számára. Közel 20 fiatal vett részt a hétvégén, akiknek a bő fele vármegyés próbaidős, vagy már komoly érdeklődő volt. Vasárnap részt vettünk a Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulójára rendezett felvonuláson, melyet a Mi Hazánk szervezett.


2020. március 10. Az “Egy harcos gondolatai”-ban Barcsa-Turner Gábor (HVIM társelnök) kifejtette, hogy milyen változásokra lenne szüksége a nemzeti oldalnak, ahhoz hogy egységesen, konfliktusmentesen működjön. Egy formafeletti jobboldaliság alapjait fektette le ezen tanulmányában, ami kiváló alap lehetne az egész radikális nemzeti oldalnak. A HVIM egyedülálló módon végzi a tradicionális jobboldaliság kifejtését minden fontosabb témában. Több intézményünk is ehhez kötődik.


2020. március 14-15. Újabb képzési hétvégét tartott a Mozgalom, még a járványügyi szigorítások előtt, azonban részben a kialakult veszélyhelyzethez alkalmazkodás céljából. A Mozgalom próbaidőseinek szellemi és gyakorlati fejlesztése volt a középpontban, a vármegyés élet fontos részleteit ismerhették meg a fiatalok. Az előadások és beszélgetések az egyre melegebb időjárásnak köszönhetően már szabadtéren zajlottak, az éjszakát tábortűz mellett, az erdőben töltötték.


2020. március 21-22.

A Farkasok a járványhelyzet alatt sem tétlenkedtek, a minden évben megtartandó barettvédést idén egyénileg teljesíthették a bajtársak, hiába az el- és bezártság, a tagság rendkívüli helyzetekben is feltalálja magát.


2020. március 23.

Imacsoportot hozott létre a Mozgalom. A járványhelyzet okán közös, mindennapos imádkozásra hívta a tagságot és a szimpatizánsokat. Az imavideók a HVIM YouTube csatornáján elérhetőek.


2020. március 26. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom közleményben támogatta azokat a székesfehérvári szülőket, akik tiltakoztak az ellen, hogy a Hit Gyülekezete legyen a fenntartója – ezzel világnézeti nevelője is – a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Általános Iskolának.


2020. március 28. A járványügyi rendelkezéseket betartva három kőszegi, helybeli vármegyés idén is méltón emlékezett meg annál a bunkernél, ahol 1945. március 18. és 27. között utoljára őrizték a magyar Szent Koronát, 33 éves száműzetését megelőzően. A vármegyések virágot helyeztek el a koronaőrző bunker előtt, és főhajtás után elmondták a Magyar Hiszekegyet. Továbbá megtették a Szent Korona Túra útvonalát is.


2020. április 14. Megújult a Szent Korona Rádió. A 2006 óta működő internetes rádió új tartalommal, rovatokkal folytatja működését. Ezentúl két adássáv érhető el a hallgatóság számára, az Original a klasszikus rockzenei, nemzeti rock vonalat viszi tovább, az új sáv, a Forrás autentikus népzenét, komolyzenét, tradicionális és egyházi zenét sugároz.


2020. május 1. A Farkasok háziversenyt rendeztek áprilisban, melyet május 1-jén zártak le. A tagság otthon elvégezhető erőnléti gyakorlatokkal szerezhetett érdemeket. A pontozott versenyszámok fekvőtámasz, guggolás, hasprés, húzódzkodás, futás és plank voltak. A nyertes 12.000 fekvőtámaszt, majdnem ugyanennyi guggolást és hasprést, 500 húzódzkodást, 105 km futást és 64 percnyi plank-et tudhat maga mögött.


2020. május 16-18.

Összetartás a Sió partján. A járványhelyzet számos program szervezését ellehetetlenítette, de a belsős összetartásokra most is volt lehetőség. A régi és új tagokat is üdítő, hasznos programok várták ezen a hétvégén.


2020. május 22-24.

Újraindult a Farkasok képzése. 3 hónapos kihagyás után ismét szolgálatba állt az állomány, a Szent László Aranyos Szegellete Egyesülettel közös szimulációs gyakorlatot tartottak, majd növénytani, illetve gasztronómiai gyakorlatok következtek.


2020. május. 28.


2020. május 30.

A festői szépségű Bükkben túráztak a miskolci HVIM tagjai. Az első ízben 2019-ben megszervezett IV. Béla Emléktúra a kialakult járványhelyzet és az eső miatt sem maradhatott el, szűk, zárt körben került megrendezésre.


2020. június 3. A Mozgalom társvezetője Barcsa-Turner Gábor lefektette a sovinizmus mentes, valódi jobboldaliságon alapuló szükséges hozzáállást Trianon kérdésében. Az eszmei tisztázás fontosságát nem győzzük hangsúlyozni, ezért az ilyen jellegű munkára egész évben nagy hangsúlyt fektetünk!


2020. június 4. A felvonulás előtt egy nappal, a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából a vármegyések szimbolikusan helyreállították az Ereklyés Országzászlót a Szabadság téren. A rendezvényre ígért meglepetés akció elmaradt, mivel a rendőrség engedélyezte a 6 méter magas zászló felállítását.


2020. június 4. A székesfehérvári HVIM, a Fejér Szövetség és a VÁLASZ Egyesület közösen hirdette meg a 100. évfordulóra történő székesfehérvári megemlékezést, melyet a budapesti Trianon Felvonuláshoz hasonlóan szintén beszédek nélkül, de mély és méltóságteljes módon lehetett megtartani. Sötétedés után a székesfehérvári hazafiak fáklyákkal jelenítettek meg látványos élőképet a trianoni országcsonkításra emlékezve.


2020. június 4. A HVIM felvidéki tagszervezetei sem tétlenkedtek, bemutatták a magyarellenesség aktuális kérdéseit. Az emléknap előtt plakátokat helyeztek ki több településen is, amelyeken a mai napig tartó jogsértésekre utaltak, arra az állapotra, miszerint a magyarok másodlagos állampolgárokként élnek Szlovákiában.


2020. június 5.

Az idei Trianon Felvonuláson (videó) 2500 ember vonult végig erőt sugározva az Andrássy úton. A járványhelyzet miatt a rendőrség megemlékezésként engedélyezte a rendezvényt, így beszédek nem hangozhattak el. A rendezvényhez, mely a Szabadság téri szimbolikus Országzászlónál ért véget, csatlakozott a Mi Hazánk Mozgalom, a Mi Hazánk Ifjai, a Betyársereg, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és a Budaházy-család is.


2020. június 16. Útjára indult a ZugTáltos Facebook-oldal és YouTube-csatorna. A Mozgalomhoz közeli felület célja a bomlasztó, kártékony, téveszméket propagáló közösségek, személyek leleplezése. A Mozgalom évek óta küzd a nemzeti oldalt lejárató egyének ellen, melynek jegyében állva ez egy újabb lépés az értékelvű, harcképes jobboldal felé.


2020. június 21.

Több jobboldali szervezet a rend oldalán állva megelégelte (videó), hogy Észak-Amerikában és már Európa-szerte fehérellenes rasszista tüntetéseket szervező csoportok hazánkban is megmozdulásokat szerveznek. A Szabadság téren rendezett eseményükön főképp külföldiek vettek részt. A Mozgalom „Le a zsidó rasszizmussal, free Palestine”; „Szögi Lajos, Marian Cozma a rasszizmus áldozatai”; „A fehér életek is számítanak” és „A rasszizmusnak nincs színe, terjed a fehérgyűlölet” transzparensekkel jelezte álláspontját. A HVIM feljelentette a tüntetés szervezőit gyülekezési joggal való visszaélés miatt.


2020. június 20-21.

A miskolci HVIM tagjai régiós összetartást szerveztek. Hajnalig tartó beszélgetéssel és megbeszélésekkel, edzéssel és a szabadba való kivonulással erősítették bajtársi köteléküket.



2020. június 26-28. A Farkasok Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport Gödöllőn tartott képzési hétvégét.


2020. július 12-19. Az ifjúságnevelés 2020-ban is egyik legfőbb küldetésünk. Az egyhetes Vármegyés Ifjúsági Táborban a több tucat fiatal jelenléte is azt jelezte, hogy a Mozgalom hiánypótló tevékenységet folytat. A fiatalok szellemi, világnézeti, fizikai foglalkozásokon vettek részt, ahol olyan ismeretekhez is hozzájutottak, amelyekkel a hétköznapi életben nem találkozhatnak. A tábor egyik fénypontja az utcai harc szimuláció volt, amelyen leleményességét, bátorságát mindenki megcsillogtathatta. A teljes beszámoló ide kattintva érhető el.


2020. július 24-26.

A Mátrában ismét megjelentek a Farkasok. A szimulációs gyakorlatot heves esőzések kísérték, de a felderítést és a többi feladatot a bajtársak így is jól teljesítették. Vasárnapra visszatért a nyár, így a Farkasok a hűvös erdei patakban tartották meg erőnléti edzésüket.

2020. július 30. A Háttér Társaság nevű LMBTQP szervezet feljelentése nyomán nyomozás indult Barcsa-Turner Gábor ellen, LMBTQP-zászló elégetésének szándéka miatt. Tipikus esete ez annak a jelenségnek, hogy Magyarországon a jobboldaliak vannak kitéve üldöztetésnek, nem az LMBTQP-lobbi képviselői.


2020. július 30. Egy független hazafiakból, református gyülekezeti tagokból és más segítőkből álló baráti társaság felújította a pilisvörösvári HVIM által 2009. december 5-én átadott kopjafát. Az emlékmű igazi ritkaságnak számít a Kárpát medencében, ugyanis a 2004- es eredménytelen, a határon túli magyarok kettős állampolgárságával kapcsolatos népszavazásnak állít emléket.


2020. augusztus 5-7.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a férfiúi harcos nevelés mellett nagy hangsúlyt fektet a tradicionális női szerepekre is. Mivel egyre több új fiatal lány csatlakozik a Mozgalomhoz, számukra külön programokat szerveztek. A próbaidősök, az ifjúsági táboros, illetve a Mozgalom iránt érdeklődő lányok a vármegyés központban, a Bakonyban gyűltek össze.


2020. augusztus 19.

A rendíthetetlenül a normalitásért harcoló HVIM tagjai, Budaházy György és számos hazafi jelent meg egy újabb Pride-eseményen, amely abban is kirítt a többi közül, hogy súlyos bűncselekmények előkészületének gyanúja merült fel. Az információk szerint komplett jogi és technikai felkészítést végeznek gyerekek megszerzésére és megrontására a magyar törvények kijátszásával. A HVIM feljelentést tett a szervezőkkel szemben, az ellenük intézkedő rendőrökkel szemben pedig panasszal élt.


2020. augusztus 20-24. Megemlékezés és összetartás. Székesfehérváron emlékezett meg a Mozgalom tagsága Kónyi-Kiss Domonkosról és Simon Péterről, vármegyés testvéreink halálának 10. évfordulóján. Az augusztus 20-i megemlékezés után sor került az Országos Összetartásunkra is, amely egyben egy „újjászületés” is volt a Vármegye számára, hiszen olyan szabályrendszer került bemutatásra, amely biztosítja, hogy csak a legjobbak lehetnek tagjai a Mozgalomnak.


2020. augusztus 29. Második alkalommal került megrendezésre a Mozgalom felvidéki szervezete, illetve a Hazajáró Egyesület szervezésében a Selmeci Őrjárat Emléktúra, mely az 1918-as országvesztés ellen fellépő selmeci diákoknak állít emléket. A túra résztvevőinek száma az első évhez képest megháromszorozódott.


2020. szeptember 5.

Hagyományosan emléktúrával emlékezett meg a Mozgalom a nyugat-magyarországi harcokról, a Rongyos Gárda harcosairól. A 15. alkalommal megrendezésre kerülő 24 km-es túrához számos szimpatizáns csatlakozott, az eseményen Barcsa-Turner Gábor tartott megemlékező beszédet.


2020. szeptember 18-20.

Farkasok és Hiúzok közös képzési hétvégéje. A Farkasok újoncai elkezdhették az alapképzésüket, ezzel egyidejűleg ifjú hölgyek is részt vehettek túlélő, fizikai és mentális gyakorlatokon.


2020. szeptember 24. A hatóságok a Mozgalom által tett feljelentéseket folyamatosan lesöprik, ezzel szemben a baloldali, LMBTQP szervezetek beadványainak folyamatosan helyt adnak. Így már 4 eljárás van folyamatban Barcsa-Turner Gábor ellen. A helyzet világos, a jelenlegi rendszerben a valódi jobboldaliak továbbra is célkeresztben vannak.


2020. szeptember 26.

Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúra (videó): Idén is 10 szervezet részvételével hatalmas sikert aratott ez az emléktúra, 259 főnyi, rekordszámú indulóval. A teljes beszámoló ide kattintva érhető el.


2020. szeptember 30. Számos fórumon a balliberálisok életveszélyesen megfenyegették Schittl Esztert, a CitizenGo életvédő aktivistáját, Dúró Dórát, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselőjét és Budaházy Eddát. A három hölgy mellett nyilvánosan állt ki a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom is.


2020. október 4. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tucatnyi tagja, a Budaházy-család, Dr. Gaudi-Nagy Tamás, Téglássy Imre, a Mi Hazánk Ifjai és mintegy 30 tüntető hazafi jelent meg az Átrium Színház előtt, ahol a Meseország mindenkié című botránykönyv részleteiből szerettek volna felolvasást tartani a liberálisok. Az akció teljes sikerrel zárult, a normalitáspártiak hatalmas győzelmet arattak a deviánsok felett.


2020. október 5.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a Meseország mindenkié című gyermekmegrontó propagandakiadvány terjesztését végző Pagony könyvesbolt üzleteinek kirakataira helyezett el figyelmeztető plakátokat országszerte.


2020. október 9-11.

Ifjúsági, próbaidős képzés. A jelentkezők a szellemi és lovagi út lényegét érintő beszélgetéseken vehettek rész, de a fizikai tréning sem maradt ki a hétvégéből.


2020. október 19. Közel ezer aláírást gyűjtött össze közösen a székesfehérvári Fejér Szövetség, a HVIM, és a VÁLASZ Egyesület ahhoz a petícióhoz, amelyben követelik a román megszállás alól a várost felszabadító Nemzeti Hadsereg és Horthy Miklós fővezér előtt tisztelgő emlékmű helyreállítását. Az aláírásokat október 19-én átadták Székesfehérvár város és Fejér megye közgyűlésének. Az átadást követően fáklyás felvonulással emlékeztek meg a ’19-es ellenforradalomról, és a Nemzeti Hadsereg székesfehérvári bevonulásáról.


2020. október 23. Országszerte vettünk részt ’56-os megemlékezéseken. A Mozgalom Vas megyei tagjai az 1956-os forradalom kitörésének évfordulójára készülve egy napos feszített tempójú munkával rendbe hoztak egy rendkívül elhanyagolt állapotú kis emlékparkot a vasi megyeszékhely belvárosának peremén. A rendbetételt követően, az évforduló eljöttével pedig már méltó körülmények között emlékezhettek meg a helyszínen. Székesfehérváron az önkormányzat által szervezett néma koszorúzáson vettek részt a helyi tagszervezet tagjai. A fővárosi vármegyések a Légió Hungária zártkörű megemlékezésén rótták le tiszteletüket az ’56-os hősök előtt.


2020. október 23.

Harc minden formában – mutatja be a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom legújabb videója, hogy milyen harci formákat is képvisel a közösség. Láthatunk tradicionális fegyverekkel való gyakorlástól elkezdve, a modern harcászaton át a tényleges akciókig sok ütős jelenetet. Lázadás ez a modern világ ellen. Lázadás a normalitásért. Szembeszállás az LMBTQP-lobbival, a gyurcsányi terrorral, vagy éppen Erdélyt megszállva tartó erőkkel. De leginkább szembeszállás gyáva korszellemmel, a közönnyel, a virtuális világban való tespedéssel, az elidegenedő folyamatokkal. Harcos közösséget épít a Vármegye.


2020. október 29.

Elindult a Jobbklikk, a jobboldaliak új online közösségi felülete. Megelégelve a közösségi oldalak örökös indokolatlan cenzúráját és letiltását, létrejött a Jobbklikk felület, amelynek célja, hogy biztosítsa a kommunikációt a hazafias, jobboldali személyek, csoportok között. Ez a felület egy családiasabb, tisztán nemzetieknek szolgáló felület.


2020. október 30 – november 1. Október utolsó hétvégéjén a Farkasok és Hiúzok ismét bevették magukat a vadonba, hogy az újoncok oktatása folytatódhasson. A hétvégén a túlélés, a nomád körülményekben való táplálékkészítés volt az egyik fő tananyag, és a bajtársak a gombászat rejtelmeibe is betekinthettek.


2020. november 4. Mivel nem létezik hazánkban konzervatív, hazafias érzelmű diákszervezet, amely összefogná a jobboldali egyetemista fiatalokat, ellenpólust képezve a felsőoktatásban agresszívan támadó liberalizmussal szemben, ezért a vezetőség úgy döntött, hogy életre hívja az Egyetemi Ellenállást. A szervezkedés elindult, a diákszövetség híre áttörte a médiablokádot is, a szerveződés várja soraiba az érdeklődő fiatalokat! Közösségi felületeik itt és itt érhetőek el.


2020. december: Elindult a Duo Gladii magazin, a Mozgalom új havilapja. A Barcsa-Turner Gábor alapító és Kolonits László főszerkesztő által elindított magazin világnézeti iránytűként kíván szolgálni nemcsak a vármegyések, hanem minden jobboldali számára.


2020. december. 12. A járványügyi szabályokat betartva a Farkasok megtartotta a havi foglalkozását.


2020. december. 16. A Vármegye mindig is nagy hangsúlyt fektetett az ifjúságképzésre, így szűk körben próbaidős találkozót szerveztünk.


2020. december 24.

A járványügyi korlátozások miatt sajnos a Vármegyés Gyerekkarácsonyt nem tudtuk megtartani, viszont a tavalyi évhez hasonlóan idén is egy pásztorjátékkal készültünk a legkisebbek számára, melyet online tekinthettek meg (videó).

2020. december 24. Közös közleményben követelik a hazafias szervezetek, köztük a HVIM is a kormányzati fellépést az RTL Klub LMBTQP propagandista reklámjának betiltására.



Az év folyamán több adással is jelentkeztek a Mi Magunk és az Egy vármegyés lány vlogok is, a videók a Mi Magunk YouTube csatornáján érhetők el.


bottom of page