top of page

A bírósági ügyek és az elhallgatás ellenére is töretlen a HVIM lendülete


Hiába próbálják a vezetőink megfélemlítésével, a cenzúrával vagy olykor a szél, vitorlánkból való kifogásával ellehetetleníteni a tevékenységünket, finoman szólva sem hatnak meg minket a nehezítő körülmények. 2022-ben is szerveztünk túrákat, táborokat, vlogokat vettünk fel, folytattuk a Duo Gladii kiadását, de a Farkasok alakulata sem tétlenkedett és ez mind még csak a jéghegy csúcsa. Dorka évzáró videójából és az alábbi összefoglalóból kiderül, mennyi mindent tett a HVIM az elmúlt esztendőben.


2022. január 6.

A Vármegyések Vízkeresztkor idén is egy ortodox keresztény hagyománynak hódolva mentették ki a felszentelt feszületet egy befagyott tóból, ezzel bizonyítva hitük szilárdságát és az áldozatoktól való félelem elutasítását.


2022. január 21-23.

Hóban és -10 fok körüli hőmérsékletben nyitották az évet a Farkasok. A foglalkozások közben a zord időjárás ellenére is komfortos szálláshelyen töltötték az éjszakát, munkájuknak és gyakorlati tudásuknak köszönhetően.


2022. január 29.

Idén immáron tizenkettedik alkalommal szerveztük meg a Legbátrabb Város Emléktúrát, ahol ismét a hős csehkiverő honvédekre kívántak emlékezni, akik nem féltek az életüket áldozni hazájukért.


2022. február 12-13.

Az antifák immáron szokásossá vált lagymatag próbálkozásai ellenére idén is megrendezésre került a Kitörés Emléktúra, melyen a HVIM és a Farkasok Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport soraiból is jópáran tiszteletüket tették, néhányuknak ez már a 10. részvétele volt a II. világháborúban a megadást elutasító, életüket hősiesen feláldozó katonáknak emléket állító rendezvényen.


2022. február 13.

A Duo Gladii február-márciusi számában a virtuális világ, a modernizmus és a hagyományellenes erők létrontását vették górcső alá a szerkesztők, a Metaverzum agresszív terjeszkedése apropójából.


2022. február 27.

Tagjaink évek óta várják a szimpatizánsok adójának 1%-át, azonban idén egy különleges, távolkelethez köthető esemény is kapcsolódott a Vármegyések támogatásához.


2022. február 25-27.

Az év első ifjúságnevelő hétvégénken a nemi szerepek valódi eredetéről és helyes megéléséről hallgathatták meg a fiatalok tapasztaltabb társaik és külsős előadók előadásait. Az erdőben, saját maguk által épített menedékek elkészítése során is tapasztalhatták a résztvevők a nemek közötti feladatok különbözőségének mibenlétét.


2022. március 02.

Több nemzeti szervezet, köztük mi is próbáltunk segítséget nyújtani az ukrán-orosz konfliktus miatt nehéz helyzetbe kerülő kárpátaljai honfitársainknak, pénzadományok, élelmiszerek, ruhák és szálláshelyek biztosításával.


2022. február 07.

A Forza Nuova 8 bebörtönzött tagjáért demonstráltak a bajtársaink a budapesti olasz nagykövetség előtt.


2022. március 08.

Humoros köszöntővel “kedveskedtünk” az ukrán nagykövetasszonynak a nemzetközi feminista, kommunista ünnep, a nőnap alkalmából.


2022. március 19.

Sikeresnek bizonyult az első alkalommal, a HVIM és a Farkasok által közösen megrendezésre kerülő 100 Katona Emlék- és Teljesítménytúra. A szovjet túlerővel szemben Esztergomot védő 100-150 katona hősiessége előtt tisztelgünk az eseménnyel.


2022. március 25-27.

Klasszikus képzési hétvégét tartott a Farkasok alakulata, kisalegység szintű harcászat fő irányvonallal, mely ismereteket elméleti és szimulációs foglalkozásokon fejlesztették tovább az egység tagjai.


2022. április 01.

Barcsa-Turner Gábor, Mozgalmunk társvezetője fejtette ki gondolatait a Political Capital felszínes és félrevezető tanulmányával kapcsolatban, melyben az orosz-ukrán konfliktus és a hazai “szélsőjobb” viszonyát elemezték.


2022. április 04.

A Farkasok alakulat egy “bemutatkozó” cikkel próbálta elvenni az élét a róluk szóló rosszindulatú és félelemkeltő híreszteléseknek, valamint a jelentkező újoncoknak is ismertették ezzel magukat.


2022. április 15.

Tradicionális jobboldali nézőpontból közelítette meg az általános választójogot, és a modern demokrácia egyéb elemeit az április-májusi Duo Gladii.


2022. április 22-24.

Megtartották éves barettvédésüket a Farkasok, melynek keretében az egység tagjainak bizonyítaniuk kell az alakulatban elfoglalt helyük létjogosultságát, fizikai, elméleti és gyakorlati területeken is.


2022. május 01.

Az általunk kiadott közlemény az érthetetlenül még mindig álló Szovjet emlékmű elbontásának szükségességére hívja fel az illetékes szervek figyelmét.


2022. május 04.

A Movimento Nazionale – azaz Nemzeti Mozgalom – bolognai május 1-jei megemlékezésén olvasták fel üzenetünket olasz nyelven, melyben a nemzeteken átívelő szilárd és örök szövetség fontosságát fogalmaztuk meg olasz bajtársainknak.


2022. május 13-15.

Kovácsolással, airsoftozással és közügyekről, valamint tradicionalitásról való beszélgetéssel telt Mozgalmunk májusi ifjúságnevelő hétvégéje, melyet szintén a természet ölelésében töltöttünk el.


2022. május 27-29.

Elméleti képzéseken vettek részt, majd hajnalig tartó, közelfelderítéssel előkészített és rajtaütéssel végrehajtott akciót teljesítettek a Farkasok májusi képzési hétvégéjükön a Bakonyban.


2022. június 04.

Az idei, 21. alkalommal megrendezett Trianon Felvonulás fő témája az ukránok által terrorban tartott és negatív diszkriminációban részesített kárpátaljai magyarság volt, melynek kapcsán Barcsa-Turner Gábor is felolvasta a HVIM követeléseit. Ezúttal is sok hazafi tette tiszteletét a már hagyománynak számító demonstráción.


2022. június 04.

82 év után találtak rá bajtársaink a lengyel hazafi, Tadeusz Gluziński elveszettnek hitt sírjára, és a lengyel Nemzeti Radikális Táborral (ONR) közös megemlékezésen róttuk le tiszteletüket a mozgalmár hősies élete előtt.


2022. június 07.

Niedermüllernek üzentünk, aki ezúttal botrányos nyilatkozatában a külhoni testvéreinket gyalázta.


2022. június 09-11.

Közelharc edzések, speciális alakulatok szituációs feladatainak gyakorlása és egész éjszakás szimuláció jelentette a Farkasok júniusi, kevés pihenést lehetővé tevő képzési hétvégéjét.


2022. június 14.

“A majomhimlő-veszélyre való tekintettel idén tiltsák meg a Budapest Pride-ot, mivel az egyértelmű járványügyi kockázatot jelent!” Állt a közleményünkben, melyben a majomhimlő és a Pride felvonulás együttes kockázatára, valamint a vírushisztik és az LMBTQP-lobbi ezen a téren észrevehető ellentmondására próbáltuk felhívni a figyelmet.


2022. június 23.

Egy újabb közleményben azt fejtettük ki, hogy miért támogatjuk a vármegye és miért utasítjuk el a főispán elnevezéseket, melyeket a Fidesz visszahozott a magyar jogrendbe.


2022. július 03-10.

Idén a festői Balaton-felvidéken szerveztük meg a Mozgalmunk a saját gyerektáborát. A rendezvény a kihirdetés után szinte azonnal elérte a teltházat a jelentkezők mennyisége miatt, de senki nem bánta meg a részvételt a strandolással és játékokkal teletűzdelt, a hagyományőrzésen alapuló, csapatösszetartást erősítő táborban.


2022. július 23-24.

Többszöri lezárás után is vádat emelt a Fejér Megyei Főügyészség Barcsa-Turner Gábor ellen egy meg nem valósult zászlóégetés miatt. Minket azonban, ahogy a példa is mutatja, nem tör meg ilyen könnyen az LMBTQP-lobbi által rángatott igazságszolgáltatás, hiszen az idei évben a vonaglók egy “Stop LMBTQPedifília” felirattal ellátott molinó alatt voltak kénytelenek átvonulni, hála a vármegyés bajtársainknak.


2022. július 29-31.

Edzések, szimulációs gyakorlatok végrehajtása és az újoncképzésre való felkészülés zajlott a Farkasok júliusi képzési hétvégéjén.


2022. augusztus 02.

A háborút jelölték ki a szerkesztők, mint a Duo Gladii június-júliusi lapszámának fő témáját.


2022. augusztus 06.

Interaktív bemutatót tartott a Farkasok alakulata a Betyársereg által megszervezett I. Ne Bántsd A Magyart családi hétvégén.


2022. augusztus 07-14.

Idén is megtartottuk az immáron hagyománynak számító Vármegyés Ifjúsági Tábort, ahonnan a visszatérő és az először jelenlévő táborozók is élményekkel, gyakorlati tudással és szellemi útmutatásokkal gazdagodva térhettek haza. Részletes beszámoló a Duo Gladii augusztus-szeptemberi számában olvasható.


2022. augusztus 19-21.

Elhunyt bajtársaikra emlékeztünk, majd főbb szervezeti témákat vitattuk meg az éves országos összetartás és közgyűlés keretében. Az este folyamán, az eskütétel után Vári-Kovács Péter előadóművész adott koncertet a jelenlévőknek.


2022. augusztus 31.

Közleményünkben ismét cáfoltuk az alaptalan vádakat, miszerint bármilyen közünk lenne a cigánygyilkosságokhoz, amit Kiss Árpád, az ügyben elítélt férfi akar ránk kenni. A szervezet becsületsértési pert indított mind Kiss Árpád, mind a vádakat leközlő médiafelületek ellen.


2022. szeptember 03.

1918-ban a selmecbányai akadémia diákjai fegyvert fogtak a cseh légiók közeledésének hírére feltámadó helyi lázadások leverése érdekében. Ennek a hősi tettnek az emlékére rendeztük meg a Selmeci Őrjárat Emléktúrát a Hazajáró Honismereti és Turista Egylettel közösen, immáron negyedik alkalommal.


2022. szeptember 06.

Egy új tartalommal jelentkeztek a Duo Gladii szerkesztői. Podcast formájában mutatták be az augusztus-szeptemberi lapszámot, és elmondták, miért a háborút választották témának és miért fordítanak Dugint kiadványukban. A beszélgetés Spotifyon is elérhető.


2022. szeptember 10.

Idén 17. alkalommal szerveztük meg a Rongyos Gárda Emléktúrát, ahol a nyugat-magyarországi felkelés résztvevőire emlékeztünk, akik vérük és életük árán vívták ki, hogy a térség magyar fennhatóság alatt maradhasson.


2022. szeptember 24.

Jubileumi 10. alkalommal és rekord létszámmal rendeztük meg a HVIM legnagyobb és legnépszerűbb túráját, az Attila Védvonal Emléktúrát. A többszáz résztvevőt felmutató eseményen több nemzeti szervezet is ellenőrzőpontot ad és közösen tisztelegnek a II. világháborúban a védvonalon harcoló hős katonák emléke előtt.


2022. szeptember 30. - október 02.

Elindult az idei újoncképzés a Farkasok Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport kötelékeiben. Amíg az újoncok az alapkiképzés megpróbáltatásait igyekeztek teljesíteni, bizonyítva ezzel rátermettségüket és férfiasságukat, addig az éppen nem oktató bajtársak lövészet gyakorlaton és egy komoly gombász képzésen vettek rész.


2022. október 24.

Ungváry Krisztián Mindszentyt gyalázó írására reagáltunk, helyretéve a szélsőbaloldali történész hamis állításait.


2022. október 27.

A szlovák bankok szándékos (?) hibájának következtében a HVIM felvidéki tagszervezete nem kapta meg az adófelajánlásokat.


2022. október 28-30.

A Farkasok következő képzési hétvégéjén is az újoncképzés, valamint rengeteg gyakorlás kapta a főszerepet. Ezen alkalmon a lövészet és a járőri feladatok ellátása, valamint a lesállások telepítése volt a meghatározó irányvonal.


2022. november 1.

A Duo Gladii augusztus-szeptemberi számának fő témájaként a hierarchiát szánták a szerkesztők, de sajnos időközben bekövetkezett egy tragédia, így a lapszámot Alexander Dugin meggyilkolt lányának, Daria Dugina emlékének szentelték. Podcast formájában is meghallgatható a témák kibeszélése, ami Spotifyon érhető el.


2022. november 15.

Közösségi finanszírozásban kezdte el fejleszteni bázisjárművét a Farkasok. A novemberi hétvégéjükről készült beszámolójukban szereplő képen láthatjuk, hogy hol tartott november végére a folyamat. Továbbra is várják a projekt előrehaladását támogatni kívánó emberek jelentkezését a info@farkasfalka.com e-mail címre.


2022. november 23.

A közleményben tiltakoztunk a Soros-szervezetek háttérben történő támogatása ellen, és azt is elítélik, hogy miközben a Fidesz azzal kampányol, hogy fellép az LMBTQP-lobbival szemben, addig a köztársasági elnök asszony a Sándor palotában fogadta a Háttér Társaság megbízottjait.


2022 november 25-27.

Amíg az egység nagy része egy egész hétvégés, rajtaütéssel végződő akciót hajtott végre, addig az ellenséges bázist adó állomány az újoncok képzésével és technikai fejlesztésekkel töltötték az időt. A Farkasok novemberben sem lopták a napot.


2022. december 10.

Hagyományos adventi játékokkal tarkított karácsonyváró rendezvényt tartottunk. Az eseményről készült felvételekkel kívántak mindenkinek áldott Karácsonyt.


2022. december 18.

A mozgalmunk elindította webáruházát, ahol megvásárolható a Duo Gladii lapszámokon kívül az összes ritkább kiadványuk is. A webáruház IDE kattintva érhető el.


2022. december 23.

Újabb közleményben fejtettük ki, hogy mozgalmunk a nemzetmentő munkája ellenére is a legmegfigyeltebb szervezet, és még “Holokauszt megemlékezés” ürüggyel sem sikerült lefoglalniuk a Becsület napján rendzavarásokat elkövető baloldali elemek elől a Bécsi kaput. “A rendőrség és a Kúria is a rendbontás pártjára állt” – írták közleményükben.


A Mi Magunk vlogokból is bőven táplálkozhattak az arra érdemesek, ugyanis az tavaly évvégi disznóvágásuk keretében beszélgettek a valóság preferálásáról a digitalizációval szemben, az év elején tapasztalható nemzetközi helyzet fokozódásáról és azon felül az ukrán-orosz konfliktus kibontakozásáról. Szóba került továbbá az év folyamán a gyerektábor, az áruhiány és a figyelemfelkeltő hídlezárás, melyben a HVIM is részt vett, és amellyel a Hunnia-ügy vádlottjaira kiszabott irreális büntetési tételek ellen kívántak tiltakozni, a mozgalom által véghez vitt plakátkampányon felül.

Két angol nyelvű adás is elkészítésre került, melyekben Boór Tamás John Morgannel beszélgetett Alexander Duginról, valamint Roberto Fioréval, a Forza Nuova alapítójával, aki egy demonstráció miatt 10 hónapot töltött Olaszország egyik legrosszabb börtönében.


Ahogy már megszokhattuk, az idei Trianon Felvonuláson mondott felszólalása sem hagyott senkiben kétséget elhivatottságáról, valamint egy beszélgetésből megismerhettünk néhány érdekes élményt, melyeket bajtársaival élt át kicsiként, a HVIM gyermektáboraiban.


bottom of page