top of page

Üzenet az olasz bajtársaknak – “Nekünk is nemzetközi léptékben kell felvennünk a harcot!”


Bolognában a május elsejei gyűlésen felolvasták olasz nyelven a HVIM üzenetét, melyben a Rongyos Gárda bátor kiállását állították példaként az olasz radikális jobboldaliak számára.


Az itáliai Movimento Nazionale – azaz Nemzeti Mozgalom csak pár éve bontott zászlót, de nagyon hamar több száz hazafit vonzott a soraiba. Egyaránt fellépnek a nemzeti szuverenitás érdekében, a COVID-járvány ürügyén bevezetett totalitárius intézkedések ellen, valamint a NATO propagandáját is alapos kritika tárgyává teszik.


Fontosnak tartjuk, hogy nemzeteken átívelően ápoljuk a szilárd és örök elvekre épülő szövetségeit, hiszen ez a kölcsönös tisztelet és barátság képezi azt a láthatatlan szövedéket, amely a tradicionális birodalmakat minden időben alkotta és alkotja ma is.


A Rongyos Gárda is többféle nemzetiségű harcosokat tudott a soraiban, ezért az ő példájukat foglalták üzenetbe a vármegyések, hogy ezzel fejezzék ki szolidaritásukat az olasz bajtársakkal:


„Egy évszázaddal ezelőtt, az I. világháborút követően borzasztó politikai helyzet alakult ki Magyarország számára: Az áruló kormányok váltották egymást és országunk nagy részét elfoglalták.


Sokan azt gondolják, hogy a politikában, a történelemben pár ember nem tud változást elérni, voltak azonban, akik megmutatták, hogy ennek éppen az ellenkezője az igaz: a Rongyos Gárda tagjai fegyvert fogtak és szembeszálltak az ellenséggel, és ennek következtében Sopron városa Magyarországé maradt.


Azóta sok minden megváltozott; de ma nekünk is szövetségeket kell kötnünk, ki kell állnunk hazánkért, nemzetünkért és értékeinkért. A liberalizmus és minden káros influencia, ami ezzel együtt jár, nemzetközi szinten támad, így nekünk is nemzetközi léptékben kell felvennünk a harcot.


Örömmel folytatjuk nemzeteink történelmi szövetségét.


Letűnt birodalmaink szelleme visszhangzik barátságunkban!


Kitartás a jó munkában és a jó harcban!”


bottom of page