top of page

Bebörtönzött olasz nacionalistákért tüntettek Budapesten a HVIM tagjai


Figyelemfelkeltő akció zajlott a budapesti olasz nagykövetség épülete előtt. Az olasz Forza Nuova nyolc bebörtönzött aktivistájának szabadon bocsátásáért tiltakoztak a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai.


A tavaly őszi Covid-hullám nyomán bevezetett korlátozások az olasz társadalomban is heves indulatokat váltottak ki. 2021. október 9-én a nacionalista Forza Nuova egy közel százezres tüntetést szervezett Rómában a mindennapi életet megbénító intézkedések ellen. A tömeg politikai pártoktól függetlenül tüntetett, a felhívásnak megfelelően kizárólag nemzeti lobogókat lehetett látni. A társadalomban felgyülemlett feszültséget a tüntetők a baloldali unió székházának megtámadásával adták ki magukból, majd heves összecsapások zajlottak a rendőrséggel is.

A korlátozások ellen tüntető tömeg megtámadta a baloldali unió római székházát


Az olasz kormány a tüntetés nyomán a Forza Nuova nyolc tagját vette őrizetbe, akik bár nem vettek részt a rendbontásban, mégis vádat emeltek ellenük. Az őrizetbe vett hazafiak között van a 62 éves pártelnök, Roberto Fiore is. A rendbontás valószínűleg csak ürügyet szolgáltatott, hogy megszabaduljanak a hazafiaktól, akik már évtizedek óta szálkát jelentettek a hatalom szemében. Erre utal, hogy mind a nyolc politikai aktivista október óta máig börtönben van.

Roberto Fiorét és a Forza Nuova hét másik tagját a rendőrség őrizetbe vette


A március másodikán tartott tárgyalásuk döntés nélkül zárult, így a „veszélyes“ hazafiak további egy hónapra börtönben maradnak, miközben Olaszország utcáin afrikai bevándorlók bandái garázdálkodnak szabadon.


Mogalmunk aktivistái a budapesti olasz nagykövetség előtt egy transzparenssel üzentek bebörtönzött bajtársainknak és az őket fogvatartó olasz kormánynak.Comments


bottom of page