top of page

Mozgalmunk, mint ifjúságnevelő mozgalom, céljának tekinti, hogy a hozzá csatlakozó fiataloknak adekvát világnézetet adjon, helyreállítsa önazonosságukat és ezáltal egy kiemelkedő közösséget alkosson. 

Az elkötelezett fiatalok, akik a mozgalomhoz való csatlakozás mellett döntenek, 2 éves próbaidőn mennek keresztül, melynek folyamán bekerülnek ifjúságképző rendszerünkbe. Ezalatt számos testi, lelki és szellemi oktatásban van részük különböző formákban. Fontos szempont, hogy értelmes, intelligens, álláspontjukat megvédeni tudó fiatalokat neveljünk, akik majd aktívan szerepet vállalnak a világban, képviselve a megkapott értékrendet a saját hivatásukban, különböző területein az életnek. A próbaidősök fokozatosan vannak bevezetve a vármegyés vérkeringésbe és a tényleges akcióinkba.

Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Tábor

Minden évben megrendezésre kerül a HVIM Gyermek- és Ifjúsági Tábor, melyen a 10-20 évesek vesznek részt. A program sokmindent foglal magában, például előadásokat komoly témákban (vallás, nemzeti öntudat, férfi-nő kapcsolat, hagyomány ...), közelharci ismeretek elsajátítását, hagyományőrzést, bátorságpróbát. 
A nyári táborainkban résztvevő fiatalokkal évközben is, havonta legalább egyszer tartjuk a kapcsolatot személyesen is, és együtt boncolgatunk fontos kérdéseket, örökérvényű eszmeiséget átadva. A Vármegyébe jelentkező próbaidősök is ekkor kapják meg az életre szóló szellemi iránymutatást.

Idén is nagy örömmel hívjuk és várjuk a fiatalokat nyári táborunkba, mely garantáltan felejthetetlen élménnyel fog szolgálni.


A tábor második turnusának időpontja: 2023. augusztus 13-20. (Első turnusa a gyerektábornak: 2023. júliusában, betelt.)
Érdeklődni és jelentkezni: tabor@hvim.hu

 

A 2022-es év Gyerektáboráról szóló képes-videós beszámoló.

A 2021-es  Ifjúsági Tábor beszámolója.

Az 2020-as táborról szóló beszámoló, mely kedvcsináló videóval is szolgál, amiben a résztvevők is megszólalnak!

A 2019-as táborról szóló beszámolónk ITT olvasható.

A 2018-as táborról szóló beszámolónk ITT olvasható.

Farkasok

 

Mozgalmunk egyik vezetője létrehozta 2011-ben a Farkasok Hagyományörző és Ifjúsági Csoportot, mely szintén ifjúságneveléssel foglalkozik, csak egy komolyabb, "katonásabb" formában. Ez kizárólag férfiak számára alkotott közösség. Fegyelmet, jó modort, kitartást, becsületet tanulnak a Farkasoknál. Az egót annyiban építjük le, hogy az önző, nagyképű, csapatban dolgozni nem tudó emberek kihullanak, mintegy maguktól. Az egyéniség fontos, az egyéni hozzáadott értékek összességéből áll össze a csapat. Az egyetlen “szűrő” a fizikai felmérők sikeres teljesítése, illetve az értelmes, intelligens, közösségi viselkedés.
A jelentkezők honvédelmi alapismereteket, természetszeretetet, önismeretet, harcművészetet, katonai hagyományőrzést sajátíthatnak el, mindezt egy bajtársi közösségben.

Többnyire minden évben indul alapkiképzés a Farkasoknál, melyre bátor, elkötelezett fiúkat/férfiakat várnak.
Jelentkezni a farkasok.tabor@gmail.com-on lehet 16 és 35 éves kor közötti férfiaknak!
Bővebb információ: www.farkasfalka.com

bottom of page