top of page

Közügyekről és tradicionalitásról szólt a HVIM ifjúságnevelő hétvégéje


A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai számára fontos, hogy a tisztában legyenek a modernkori és az eredeti értelemben vett politikával, és az ezekkel kapcsolatos kifejezésekkel. Éppen ezért a HVIM legutóbbi ifjúságnevelési hétvégéje a politikai alapfogalmak megismeréséről, tisztázásáról szólt az egyéb élmények mellett.


Mit már köztudottá vált, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egyik legfontosabb célja, hogy keresztény, valódi hagyományhű fiatalok kinevelése, akik felvehetik a harcot a modern világgal.


Szombat délelőtt kezdődtek a kötött programok Barcsa-Turner Gábor japán kultúráról kapcsolatos előadásával. Itt a fiatalok megismerhették a művészet eredeti értelmét és célját, szemben a nyugati, többségében úttalanná vált művészeti irányzatokkal szemben. Ezek után a kardkovácsolásról hallgathattak meg a jelenlévők egy kisebb ismertetőt, amit később a fiúk ki is próbálhattak a gyakorlatban, míg a lányok az ebéd elkészítésében segédkezhettek.

Az ebéd elfogyasztása után a lányok kipróbálhatták magukat a fegyverek világában és tudásukat összemérve, airsoft fegyvereket használva lőhettek egy előre kihelyezett célpontra.

Mindezek utána a fiatalok közösen megindultak az aznap esti szálláshelyükre, a hegyekbe, ahol tábortüzet raktak és megépítették éjszakai alvóhelyüket. Itt tartották meg a politikai továbbképzésüket is, ahol olyan alapfogalmakat ismételhettek át, mint konzervativizmus, vagy jobboldaliság, és azt is megtudhatták, a magyar pártpolitikában melyik párt mit is képvisel egy valós értékítélet alapján.


A vacsorát nomád módon, a tábor körül fogyasztották el a részvevők, majd az estét katona dalok éneklésével és kötetlen beszélgetéssel zárták. Az időjárásnak köszönhetően nem volt szükség menedék építésére, mindenki egy hálózsákkal, a tűz közül megágyazva tölthette az éjszakát.

Vasárnap délelőtt a bőséges reggeli után a lányok által sütött palacsintát fogyaszthatták el a fiatalok, a hétvége zárásaként, ami után mindenki feltöltődve térhetett vissza a nyüzsgő hétköznapokba.


További képek a hétvégéről:

Egy elkezdett penge lekovácsolása

Fiatalok egy csoportja

Látkép és a fára mászó lány

“Tomahawk” pipa

Lányok

Célbalövés

Egy kis kaszálás és állatgondozás

Széntörés és osztályozás a kovácsoláshoz

Comments


bottom of page