top of page

Komoly követeléseket fogalmazott meg a HVIM az orosz-ukrán háború kapcsán


A június 4-én lezajlott Trianon Felvonuláson mozgalmunk társvezetője, Barcsa-Turner Gábor ismertette a HVIM álláspontját az orosz-ukrán háborúval és az azt övező tendenciákkal kapcsolatban. A beszédként elhangzott közleményt alább olvashatjátok.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom az orosz-ukrán háború kapcsán az alábbi követeléseket fogalmazta meg:


Ukrajnával szemben követeljük, hogy tartsák tiszteletben a kisebbségek jogait. Követeljük a kárpátaljai magyarság szabad nyelvhasználati és kulturális önazonossághoz való jogát!

Az ukránok ne várják el, hogy az ő háborús propagandájukat mindenki kész tényként kezelje, és azt fogadja el hivatalos verzióként!


Ne szóljanak bele Magyarország ügyeibe, ne parancsolgassanak, hagyjanak ki minket a háborúból, egyék meg, amit főztek! Nem ők a világ urai, viselkedjenek szerényebben! Ukrajna gondolkozzon el, hogy vajon mi vezetett a háború kirobbanásához, és vizsgálják meg, hogy jó ötlet volt-e a kisebbségek elnyomása, a soviniszták ráuszítása a saját, oroszajkú lakosságukra.

Ukrajna vizsgálja meg saját, hiteles történelmét, hogy rájöjjenek saját országuk valós szerepére és helyére a történelemben!


A magyarországi médiával szemben követeljük, hogy ne mosdassa az ukrán szélsőséges, soviniszta alakulatokat! Ha mégis hősöknek tekintik őket, akkor hirdessék ki, hogy vannak jó nácik és rossz nácik: azok a jó nácik, akiket a CIA, Izrael és a nyugati érdekekért fel lehet használni?! Követeljük, hogy a magyar hazafias szervezeteket ne szélsőségesezzék és nácizzák annak fényében, hogy a nyíltan nemzetiszocialista ukrán alakulatokat éltetik, míg ezzel szemben az itt jelenlévő, meghatározó szervezetek egyike sem képvisel ilyen nézeteket, nem pózol horogkeresztes zászlókkal és nem soviniszták.


A magyar média ne könyvelje el oroszpártiságnak vagy orosz propagandának a semleges, illetve az ukrán álláspontot megkérdőjelező híradásokat, véleményeket, vagy éppenséggel az igazság közlését!

Összességében azt követeljük az itthoni médiától, hogy ne váljon Ukrajna és a CIA szócsövévé, és ne hallgassák el a másik fél véleményét!


A magyar külüggyel szemben követeljük, hogy keményebben lépjen fel Ukrajnával szemben, amikor életekkel fenyegetőznek (lásd Orbán Viktor miniszterelnök halállistára tétele), amikor terrortámadásokkal fenyegetőznek (lásd a Barátság kőolaj-vezeték ügyében tett nem is burkolt fenyegetőzés), amikor megtorlással fenyegetőznek (háború utáni következményekkel).


A magyar külügy határozottabban álljon ki a magyar kisebbségek érdekeiért, szólaljon fel Kárpátalja etnikai összetételének megváltoztatásával, az erőszakos ukránosítással szemben. A magyar külügy érje el, hogy a kárpátaljai magyarságot ne vigyék el az oroszokkal szembeni harcokba.


Ha ennyire követeli Ukrajna, hogy ne vegyünk gázt az oroszoktól, akkor ne is küldjünk nekik vissza belőle semennyit! Követeljük az Ukrajnába irányuló mindenféle nyersanyag export leállítását!


Követeljük, hogy Magyarország ne támogassa Ukrajna Európai Uniós és NATO-s csatlakozási szándékát!


Ukrajna egye meg, amit főzött! Minket a magyar érdekek foglalkoztatnak, és köpünk Ukrajna területi integritására. Ukrajna egy mű- és maffiaállam, nem ejtünk érte könnyeket!


Budapest, 2022.06.04. Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom

Comments


bottom of page