top of page

Komoly követelĂ©seket fogalmazott meg a HVIM az orosz-ukrĂĄn hĂĄborĂș kapcsĂĄn


A jĂșnius 4-Ă©n lezajlott Trianon FelvonulĂĄson mozgalmunk tĂĄrsvezetƑje, Barcsa-Turner GĂĄbor ismertette a HVIM ĂĄllĂĄspontjĂĄt az orosz-ukrĂĄn hĂĄborĂșval Ă©s az azt övezƑ tendenciĂĄkkal kapcsolatban. A beszĂ©dkĂ©nt elhangzott közlemĂ©nyt alĂĄbb olvashatjĂĄtok.

A HatvannĂ©gy VĂĄrmegye IfjĂșsĂĄgi Mozgalom az orosz-ukrĂĄn hĂĄborĂș kapcsĂĄn az alĂĄbbi követelĂ©seket fogalmazta meg:


UkrajnĂĄval szemben követeljĂŒk, hogy tartsĂĄk tiszteletben a kisebbsĂ©gek jogait. KöveteljĂŒk a kĂĄrpĂĄtaljai magyarsĂĄg szabad nyelvhasznĂĄlati Ă©s kulturĂĄlis önazonossĂĄghoz valĂł jogĂĄt!

Az ukrĂĄnok ne vĂĄrjĂĄk el, hogy az Ƒ hĂĄborĂșs propagandĂĄjukat mindenki kĂ©sz tĂ©nykĂ©nt kezelje, Ă©s azt fogadja el hivatalos verziĂłkĂ©nt!


Ne szĂłljanak bele MagyarorszĂĄg ĂŒgyeibe, ne parancsolgassanak, hagyjanak ki minket a hĂĄborĂșbĂłl, egyĂ©k meg, amit fƑztek! Nem Ƒk a vilĂĄg urai, viselkedjenek szerĂ©nyebben! Ukrajna gondolkozzon el, hogy vajon mi vezetett a hĂĄborĂș kirobbanĂĄsĂĄhoz, Ă©s vizsgĂĄljĂĄk meg, hogy jĂł ötlet volt-e a kisebbsĂ©gek elnyomĂĄsa, a sovinisztĂĄk rĂĄuszĂ­tĂĄsa a sajĂĄt, oroszajkĂș lakossĂĄgukra.

Ukrajna vizsgålja meg sajåt, hiteles történelmét, hogy råjöjjenek sajåt orszåguk valós szerepére és helyére a történelemben!


A magyarorszĂĄgi mĂ©diĂĄval szemben követeljĂŒk, hogy ne mosdassa az ukrĂĄn szĂ©lsƑsĂ©ges, soviniszta alakulatokat! Ha mĂ©gis hƑsöknek tekintik Ƒket, akkor hirdessĂ©k ki, hogy vannak jĂł nĂĄcik Ă©s rossz nĂĄcik: azok a jĂł nĂĄcik, akiket a CIA, Izrael Ă©s a nyugati Ă©rdekekĂ©rt fel lehet hasznĂĄlni?! KöveteljĂŒk, hogy a magyar hazafias szervezeteket ne szĂ©lsƑsĂ©gesezzĂ©k Ă©s nĂĄcizzĂĄk annak fĂ©nyĂ©ben, hogy a nyĂ­ltan nemzetiszocialista ukrĂĄn alakulatokat Ă©ltetik, mĂ­g ezzel szemben az itt jelenlĂ©vƑ, meghatĂĄrozĂł szervezetek egyike sem kĂ©pvisel ilyen nĂ©zeteket, nem pĂłzol horogkeresztes zĂĄszlĂłkkal Ă©s nem sovinisztĂĄk.


A magyar mĂ©dia ne könyvelje el oroszpĂĄrtisĂĄgnak vagy orosz propagandĂĄnak a semleges, illetve az ukrĂĄn ĂĄllĂĄspontot megkĂ©rdƑjelezƑ hĂ­radĂĄsokat, vĂ©lemĂ©nyeket, vagy Ă©ppensĂ©ggel az igazsĂĄg közlĂ©sĂ©t!

ÖsszessĂ©gĂ©ben azt követeljĂŒk az itthoni mĂ©diĂĄtĂłl, hogy ne vĂĄljon Ukrajna Ă©s a CIA szĂłcsövĂ©vĂ©, Ă©s ne hallgassĂĄk el a mĂĄsik fĂ©l vĂ©lemĂ©nyĂ©t!


A magyar kĂŒlĂŒggyel szemben követeljĂŒk, hogy kemĂ©nyebben lĂ©pjen fel UkrajnĂĄval szemben, amikor Ă©letekkel fenyegetƑznek (lĂĄsd OrbĂĄn Viktor miniszterelnök halĂĄllistĂĄra tĂ©tele), amikor terrortĂĄmadĂĄsokkal fenyegetƑznek (lĂĄsd a BarĂĄtsĂĄg kƑolaj-vezetĂ©k ĂŒgyĂ©ben tett nem is burkolt fenyegetƑzĂ©s), amikor megtorlĂĄssal fenyegetƑznek (hĂĄborĂș utĂĄni következmĂ©nyekkel).


A magyar kĂŒlĂŒgy hatĂĄrozottabban ĂĄlljon ki a magyar kisebbsĂ©gek Ă©rdekeiĂ©rt, szĂłlaljon fel KĂĄrpĂĄtalja etnikai összetĂ©telĂ©nek megvĂĄltoztatĂĄsĂĄval, az erƑszakos ukrĂĄnosĂ­tĂĄssal szemben. A magyar kĂŒlĂŒgy Ă©rje el, hogy a kĂĄrpĂĄtaljai magyarsĂĄgot ne vigyĂ©k el az oroszokkal szembeni harcokba.


Ha ennyire követeli Ukrajna, hogy ne vegyĂŒnk gĂĄzt az oroszoktĂłl, akkor ne is kĂŒldjĂŒnk nekik vissza belƑle semennyit! KöveteljĂŒk az UkrajnĂĄba irĂĄnyulĂł mindenfĂ©le nyersanyag export leĂĄllĂ­tĂĄsĂĄt!


KöveteljĂŒk, hogy MagyarorszĂĄg ne tĂĄmogassa Ukrajna EurĂłpai UniĂłs Ă©s NATO-s csatlakozĂĄsi szĂĄndĂ©kĂĄt!


Ukrajna egye meg, amit fƑzött! Minket a magyar Ă©rdekek foglalkoztatnak, Ă©s köpĂŒnk Ukrajna terĂŒleti integritĂĄsĂĄra. Ukrajna egy mƱ- Ă©s maffiaĂĄllam, nem ejtĂŒnk Ă©rte könnyeket!


Budapest, 2022.06.04. HatvannĂ©gy VĂĄrmegye IfjĂșsĂĄgi Mozgalom

bottom of page