top of page
A MOZGALOMRÓL - 2008

2008. 02. 26. A kommunizmus áldozatainak emléknapján a hagyományokhoz híven együtt emlékezett a HVIM és a Jobbik Székesfehérváron. Gál Péter Pál, a Jobbik székesfehérvári elnöke beszédében a mai magyar társadalmat is a kommunizmus áldozatának nevezte.

2008. 03. 14. Mozgalmunk és a Jobbik mezőkövesdi tagszervezete a helyi temetőben tette rendbe a 48-as hősök sírját, majd lerótták kegyeletüket a hősök előtt. Virágot és gyertyát helyeztek a sírokra, valamint a kopjafára nemzeti szalaggal felerősítették a magyar lobogót.

2008. 03. 15. Szent László királyunk városának vendége volt március 15-én a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda küldöttsége. A két nemzeti szervezet a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alelnökének, Lokodi Ferenc Atillának meghívására látogatott el Nagyváradra, hogy együtt emlékezzenek az 1848-as szabadságharc 160. évfordulójára.

2008. 03. 16. Székelyudvarhelyen, a Márton Áron téren a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom székelyudvarhelyi tagszervezete a szép számban megjelent megemlékezőkkel közösen árpádkori, egykori forradalmi és székely zászlók alatt méltó tisztelettel adózott az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei emléke előtt.

2008. 03. 17. Vármegyések a francia választási küzdelemben - NL, az Alsace d'abord párt ifjúsági tagozatának elnöke a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom segítségét kérte a francia választási kampányban. El is indult egy csapatnyi elszánt hazafi, akik saját szemükkel láthatták, milyen sors vár Magyarországra, ha nem változik a magyar bevándorlási politika…

2008. 03. 17. Kikelet hava 12-én kezdődött Dr. Varga Tibor jogtörténész Mátyás király igazsága című székelyföldi előadás sorozata. A HVIM marosvásárhelyi, székelyudvarhelyi és kézdivásásrhelyi szervezeteinek meghívására érkezett a népszerű előadó a Szent Korona országának keleti részébe, hogy itt is gazdagítsa szellemiekben és lelkiekben az ideiglenesen a pillanatnyi határokon kívülre szakadt magyar testvéreit. Egyébként ő maga nevezte meg előadásában ily módon a határokat, természetesen a hallgatóság nem kis tetszésére, mert ezt ők is így képzelik, remélik és várják.

2008. 04. 13. Már nem éktelenítik a Szalárd völgyében található Wass Albertről elnevezett forrást jelölő kőtömböt trágár szavak. A marosvásárhelyi HVIM néhány tagja és szimpatizánsa Szelek hava 13-án vasárnap ugyanis lemosta a gyalázatot a szó szoros értelmében.

2008. 04. 16. Délvidéken a Magozott Cseresznye és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) összejövetelt szervez tagjai és szimpatizánsai számára, hogy a szerbiai választások előtt együtt önthessünk lelket a legnehezebb körülmények között is kitartó magyar testvéreinkbe.

2008. 04. 21. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom székelyudvarhelyi tagszervezete történelmi vetélkedőt hirdet székelyudvarhelyi és környékbeli líceumok számára: Magyarország történelme 1910 és 1920 között címmel. A történelmi vetélkedőre minden iskola 3 fős csapattal jelentkezhet. A verseny célja széleskörű, valós ismeretszerzés Magyarország XX. századi helyzetéről, az első világégés hazánkat ért hatásairól, valamint az azt követő időszakról.

2008. 04. 23. Közlemény – délvidéki választások - május 11-én előrehozott választásokat tartanak a forrongó, zűrzavaros Szerbiában. Koszovó elveszítése miatt először nyílhat lehetőség arra, hogy a már ma is Szerbia legerősebb pártjának számító, soviniszta Szerb Radikális Párt kormányt alakíthasson. Ebben a helyzetben mozgalmunk, mint a legnagyobb kárpát-medencei magyar ifjúsági szervezet, amely számos működő tagszervezettel rendelkezik Délvidék-szerte is, nem maradhat tétlen. Felelősségünk tudatában mindenekelőtt arra kérjük, sőt a magunk erejével mozgósítjuk is a délvidéki magyarságot, hogy vegyen részt a 2008. május 11-én sorra kerülő választásokon, s kizárólag magyar pártok jelöltjeire adja szavazatát, ne higgyen a szokás szerint ígérgető szerb pártoknak. A HVIM, mint a trianoni határok felett álló szervezet, külön megszólítja, s kéri a csonka-Magyarországon és az emigrációban élő délvidékieket, hogy a szülőföldjükért és az otthon maradottakért annyit tegyenek meg, hogy részt vesznek a választásokon…

2008. 05. 09. Nagy megtiszteltetésben volt része a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak (HVIM), mely a volt kelet-európai tömbből egyedüli meghívottként képviselte Magyarországot és a magyarságot a belgiumi Antwerpenben 2008. május 3-4-én megrendezett Európai Konzervatív Fiatalok Napja nevű nemzetközi konferencián (http://www.rechtseuropa.eu). A rendezvényt a Vlaams Belong (Flamand érdek) nevű párt szervezte, amely a legerősebb flamand politikai szervezet a két nagy részre (Flandria és Vallónia) oszló Belgium északi, flamandok lakta területének legerősebb politikai szervezete.

2008. 05. 13. Nem sikerült az RMDSZ-nek tönkre tenni a történelmi vetélkedőt. Hagyományteremtő céllal szervezte meg május 7-én a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom székelyudvarhelyi tagszervezete a környékbeli ifjúság számára kiirt "Magyarország igaz történelme 1910 és 1920 között" című történelmi vetélkedőjét.

2008. 06. 05. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom lassan egy évtizede minden esztendőben immáron hagyománnyá vált felvonulást rendez a gyalázatos trianoni békediktátum évfordulóján. Idén ismét rendhagyó felvonulásra hívunk mindenkit, akinek fáj a trianoni gyalázat, s aki tenni is akar ellene.

2008. 06. 07. A rendezvény a Felvonulási téren vette kezdetét körülbelül ötezer felvonulóval. A sokak számára talán már ismerős mozgó teherautó szolgáltatta az ideiglenes színpadot, a vonulás idején pedig nemzeti rock számokat lehetett hallani.

2008. 06. 09. Azt már megszokhattuk, hogy Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) tiszteletbeli elnökét a szomszédos országokban folyamatosan zaklatják a hatóságok, ám most Kanadában is olyan súlyos jogtiprás érte, mint Szerbiában vagy éppen a Slota-féle Szlovákiában. Toroczkai kanadai magyarok meghívására érkezett az országba, hogy a kanadai magyarság központjában, a torontói Magyar Házban, majd Montreálban, Ottawában és máshol is előadásokat tartson az itthoni helyzetről.

2008. 06. 20. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és az Agárdi Országzászló Egylet 2008. jún. 20-ára hirdette meg az eredeti helyére visszaállított Ereklyés Országzászló felszentelését a Velencei-tó partján fekvő üdülőfaluban. Rengeteg Fejér megyei lakos és vállalkozó felajánlása kellett hozzá, hogy nemzeti büszkeségünk e kicsiny jele ismét felálljon. Agárdon először 1936-ban avattak Országzászlót, amit a kommunista rezsim egy határozattal elbontatott.

2008. 08. 04. Áldás hava negyedik napján a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Marosvásárhelyi szervezete megemlékezett a 907-es pozsonyi csatáról.

2008. 08. 10. A Szent Korona Rádió honlapjáról letölthetőek a legnagyobb nemzeti fesztiválon készült interjúk, előadások, megtekinthetőek képeink, videóink.

2008. 08. 21. Verőfényes napsütésben tartott koszorúzással, gyertyagyújtással egybekötött megemlékezést augusztus 20-án a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) nagyváradi szervezete a történelmi Bihar vármegye központjában található Bihar községben.

2008. 08. 31. A Hatvannégy Vármegye ifjúsági Mozgalom (HVIM) tagjai voltak áldozatai a pénteki magyarverésnek Kolozsvárott, köztük Gyökös Gergő Ferenc kolozsvári HVIM-tag, Lokodi Ferenc Atilla, a HVIM alelnöke és a mozgalom egy fiatal tagja, aki épp aznap, augusztus 8-án töltötte be 18. életévét.

2008. 09. 03. Az ezer év küzdelmes fennmaradását ünnepeltük Székesfehérváron - Szép számú érdeklődő előtt ünnepeltek a város jobboldali szervezetei: a HVIM, a Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda. Kivételes alkalom volt a szónokok és a hallgatóság számára is, hogy egy rendezvény végre az ünneplésről, nem pedig a megemlékezésről szólt.

2008. 10. 07. Tagszervezeteink számos városban emlékeztek meg az 1848-49-es szabadságharc és forradalom hőseiről és a 13 aradi vértanúról.

2008. 10. 16. Emlékezés az agyagfalvi Székely Nemzeti Gyűlés 160. évfordulójára - A szervezőkön kívül kevesen tudták, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom is képviselteti magát az ünnepségen. A két napos rendezvényen, szombaton előadásokat, könyvbemutatókat tartottak.

2008. 10. 24. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a Kárpát-medence számos városában filmvetítéssel és koszorúzással emlékezett az '56-os hősökre.

2008. 11. 01. Tüntetés a szlovák rendőrterror ellen! Felhívás felkelésre! November 3-án, hétfőn 18 órakor demonstráció a budapesti szlovák nagykövetség előtt.

2008. 11. 03. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom ma 18 órára hirdetett meg tüntetést a tót nagykövetség elé a brutális dunaszerdahelyi tót rendőrattak és a rendőri vegzálások miatt.

2008. 11. 08. Nemzetközi és hazai figyelemfelhívó körútra indul a HVIM - Az elmúlt években fokozódó magyarellenes elnyomás, valamint a szintén erősödő nemzeti ellenállás miatt nemzetközi és hazai körútra indul a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) vezetősége.

2008. 11. 28. 2008. november 21-én négynapos látogatásra Spanyolországba érkezett a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) vezérkara: Toroczkai László tiszteletbeli elnök, Zagyva Gy. Gyula elnök és Lokodi Ferenc Attila alelnök, valamint velük tartott Edelényi Tamás, a tévéostrom első rendű vádlottja is.

2008. 12. 08. A HVIM meghívására Budaházy György "magyar nemzeti ellenállás jelene és jövője" címmel tartott előadássorozatot Erdélyben.

bottom of page