top of page
A MOZGALOMRÓL - 2001

A mozgalom 2001. május 16-án, Budapesten, a Magyarok Házában tartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját, ahol a HVIM vezetői bemutatták a mozgalom által kidolgozott Új Évezred-Új Békeszerződés elnevezésű tanulmányt.

2001. július 4-én a HVIM csatlakozott a Magyar Revíziós Mozgalom (MRM) által meghirdetett figyelemfelkeltő demonstrációhoz, s tagjai a budapesti Moszkva téren tüntettek az MRM aktivistáival, a trianoni békediktátum ellen.

2001. augusztus 17-18-19-én került megrendezésre a HVIM által szervezett I. Összmagyar Nemzeti Ifjúsági Találkozó (ÖNIT) a Kismaros-Verőcei Ifjúsági Táborban (Dunakanyar Üdülőfaluban). A három napos ifjúsági találkozón mintegy 150-en vettek részt. A táborlakó, nemzeti radikális gondolkozású fiatalok az egész Kárpát-medencéből érkeztek:

  • Felvidék elszakított részéről: Pozsony, Komárom, Párkány, Érsekújvár, Ipolyság és a kárpátaljai Beregszász fiataljai,

  • Erdélyből Marosvásárhely, Arad, Székelyudvarhely, Sepsiszentgyörgy, Nagyenyed, Szászrégen, Gyergyóremete és Kolozsvár fiataljai,

  • Délvidék elszakított részéről Újvidék, Csantavér, Magyarkanizsa, Orom és Oromhegyes, Adorján, Mohol, Zenta, Királyhalma és Szabadka valamint a horvátországi Zágráb fiataljai,

  • Csonka-Magyarországról Budapest, Debrecen, Szeged, Hódmezővásárhely, Nyíregyháza, Pomáz, Pécs, Sülysáp, Tápiószecső, Verőce, Dunabogdány, Kismaros és Nagymaros, Gyöngyös, Perenye, Fad, Őrbottyán, Szekszárd, Békés és Győr fiataljai vettek részt a találkozón.

Az elszakított területekről érkezett fiatalok (70-80 fő) szállását és étkezését, valamint a tábor és a rendezvények költségeit a Hatvannégy Vármegye Alapítvány, a verőcei önkormányzat és magánszemélyek támogatásával a HVIM fedezte.

2001. szeptember 14-én Budapesten megalakult a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Fővárosi Tagszervezete. Főkoordinátornak a résztvevők Orbán Donát Farkast és Karmó Gábort választották.

2001. december 16-án a HVIM fővárosi szervezetének tagjai egy kisbusszal látogattak el Nagyváradra, ahol a pártiumi szervezeteink vezetőivel találkoztak. Nagyváradi nemzettestvéreink vezetésével mozgalmunk aktivistái végigsétáltak Nagyvárad gyönyörű belvárosában, s megtekintették a Püspöki Palotát is. (Szomorúan és felháborodva tapasztaltuk több nemzeti műemlékünk románok általi meggyalázását).

bottom of page