top of page

Utolsó töltény a tárban – A vármegyések és a Farkasok idén is kitörtek


Hiába az Antifa uszítása, hiába az olimpiai Ötpróba gáncsolása, idén is rengetegen vettek részt a Kitörés 60 Emlék- és Teljesítménytúrán. A tizenhetedik alkalommal megrendezett sporteseményen évről évre egyre többen vesznek részt, többek között a HVIM és a Farkasok tagjai.


Delegációnk minden évben teljesíti a 60 km-es távot, ami igazán próbára teszi a testet, a lelket és a szellemet egyaránt, hiszen nem elég, hogy szintidőn belül teljesíteni kell az elképesztően hosszú távot, rendszerint megnehezíti valami a túrát, hol a hideg, hol a jég, hol a sár, hol az eső. Idén az utóbbi kettő egyaránt jelen volt. Ennek ellenére sok vármegyés már többszöri teljesítő, de többen is vannak, köztük a HVIM társvezetője, Barcsa-Turner Gábor is, akik már tízszer teljesítették a próbatételt, ők a szervezőktől egy vaskereszt replikát kaptak a nem mindennapi eredményért.

Habár mozgalmunk sok túrát szervez, melyet idén újra összefog a Hadak Útja túrasorozat, de mindig szívesen veszünk részt a Kitörés 60-on, hiszen ezzel méltó módon emlékezünk meg a hősies magyar és német katonákról, másrészt pedig ilyenkor sima résztvevőként vehetünk részt a túrákon, amikor a fizikai fájdalom és a fáradtság ellenére is jelen van a bajtársias hangulat.


Ezúttal szeretnénk megköszönni a Hazajáró Honismereti és Turista Egyletnek a szervezést. Akárhogy is próbálják az ellenségeink ellehetetleníteni a Kitörés 60-at, akármennyire is uszít vagy fenyeget az Antifa, mi jövőre is kitörünk!


További képek a rendezvényről:


bottom of page