top of page

Járd végig a Hadak Útját 2024-ben is a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági MozgalommalMi a közös IV. Béla királyunkban, a selmeci diákokban, akik 1918-ban az egyre közeledő cseh megszállók hírére fegyvert ragadtak, az I. világháború után Balassagyarmaton és környékén harcba szálló csehkiverő hősökben, a Rongyos Gárda leleményes és félelmet nem ismerő harcosaiban, illetve a II. világháború során az Attila Védvonalon és Esztergomban a vörös túlerővel bátran szembeszálló katonákban? Honvédő hőseink mindannyian, akik példát mutattak hazaszeretetből, bátorságból bármilyen ellenséggel szemben. Mozgalmunk nekik állít emléket 2024-ben is.


Jövőre ismét lehetőség lesz megemlékezni hőseinkről az újjáélesztett Hadak Útja túrasorozat teljesítésével. Hét túrát szervezünk a következő évre, melyek során együtt léphetünk a hősök nyomába hazánk különböző, meseszép tájain. Tisztelegjünk ezen méltó eseményekkel minél többen előttük!


Buzdítunk mindenkit a túrasorozat mind a hét állomásának teljesítésére! Azon túrázók, akik emléklappal tudják igazolni, hogy mindegyik emléktúrán jelen voltak “Hadak Útja Emlékérmet” és oklevelet vehetnek át az Attila Védvonal Túra céljában.A túrák részleteiért kövessétek felületeinket: honlapunkat és a túrasorozat Facebook oldalát.


  • Legbátrabb Város Emléktúra – január 27. – Balassagyarmat

  • 100 Katona Emlék- és Teljesítménytúra – március 16. – Esztergom

  • Szent Korona Emléktúra – március 23. – Kőszeg

  • IV. Béla Emléktúra – május 25. – Miskolc

  • Selmeci Őrjárat Emlék- és Teljesítménytúra – augusztus 3. – Selmeci-hegység

  • Rongyos Gárda Emléktúra – szeptember 7. – Sopron

  • Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúra – szeptember 21. – Dunakeszi


Lépjünk együtt a hősök nyomába!bottom of page