top of page

Trianon kihĂ­vĂĄst hirdetĂŒnk – 1920 km a bĂ©kediktĂĄtum Ă©vfordulĂłjĂĄn


Az idei Ă©v szomorĂș Ă©vfordulĂłt hoz a KĂĄrpĂĄt-medence magyarsĂĄga szĂĄmĂĄra. SzĂĄz Ă©vvel ezelƑtt Ă­rtĂĄk alĂĄ a Magyar KirĂĄlysĂĄgot megcsonkĂ­tĂł trianoni bĂ©kediktĂĄtumot. A HatvannĂ©gy VĂĄrmegye IfjĂșsĂĄgi Mozgalom erre emlĂ©kezve, elsƑkĂ©nt egy kihĂ­vĂĄssal ĂĄll elƑ a közössĂ©gi mĂ©diĂĄban. A Trianon KihĂ­vĂĄs vagy Trianon Challenge nĂ©ven indĂ­tott kezdemĂ©nyezĂ©sben rĂ©szt vevƑk 1920 kilomĂ©tert tesznek meg sportolĂĄs közben a 2020-as Ă©vben. Tehetik ezt futva, tĂșrĂĄzva, Ășszva, kerĂ©kpĂĄrozva vagy evezve. A kihĂ­vĂĄsban valĂł rĂ©szvĂ©telrƑl közzĂ©tett fĂ©nykĂ©peket Ă©s bejegyzĂ©seket a #TrianonKihĂ­vĂĄs Ă©s a #TrianonChallenge hashtagekkel lĂĄthatjĂĄk el. A tĂĄvot egyĂ©nileg Ă©s csoportosan is teljesĂ­thetik.


A kihĂ­vĂĄssal (Ă©s majd a tovĂĄbbi megmozdulĂĄsainkkal) mozgalmunk egy pozitĂ­v, Ă©pĂ­tƑ jellegƱ ĂŒzenetet akar adni az Ă©vfordulĂłnak. A kesergĂ©s, gyĂĄsz Ă©s semmitmondĂł ĂŒres szĂłlamok helyett fordĂ­tsuk javunkra nemzeti tragĂ©diĂĄnkat! HasznĂĄljuk ezt az Ă©vfordulĂłt - többek között -, motivĂĄciĂłkĂ©nt testĂŒnk acĂ©losĂ­tĂĄsĂĄhoz is! 1920-ban egy vilĂĄghĂĄborĂșban kivĂ©reztetett, meggyötört nemzet hazĂĄjĂĄt szabdaltĂĄk szĂ©t. Csak rajtunk mĂșlik, hogy a szĂĄzadik Ă©vfordulĂł milyen magyar nemzetet talĂĄl a KĂĄrpĂĄt-medencĂ©ben. KeljĂŒnk hĂĄt Ăștra, lĂ©pjĂŒnk ki a mindennapok kĂ©nyelmĂ©bƑl Ă©s lĂĄssunk hozzĂĄ egy Ă©leterƑs nemzet Ă©pĂ­tĂ©sĂ©nek, nem feledve, hogy a „Sport mindig honvĂ©delem“!


A HatvannĂ©gy VĂĄrmegye IfjĂșsĂĄgi Mozgalom a közel hĂșszĂ©ves tevĂ©kenysĂ©gĂ©t javarĂ©szt a trianoni tragĂ©dia orvosolĂĄsĂĄra fordĂ­totta az egĂ©sz KĂĄrpĂĄt-medencĂ©ben. Ezt a nemzetmentƑ munkĂĄt 2020-ban is folytatjuk! Mozgalmunk mĂĄs sport, kulturĂĄlis Ă©s közĂ©leti megmozdulĂĄsokkal is felhĂ­vja a figyelmet az Ă©vfordulĂł alkalmĂĄval az igazsĂĄgtalan, szĂĄz Ă©vvel ezelƑtt szĂŒletett Ă©s azĂłta is Ă©letben tartott bĂ©kediktĂĄtumra. EzekrƑl kĂ©sƑbb adunk tĂĄjĂ©koztatĂĄst.


A kihívås Facebook eseménye.


2020. januĂĄr 20.


HVIM vezetƑsĂ©g

bottom of page