top of page

Jan. 25. X. Legbátrabb Város Emléktúra

Szép lassan a HVIM is történelmet ír azzal, hogy immáron tízedik alkalommal rendezzük meg az emléktúrát Magyarnándor és Balassagyarmat között. Hozzávetőlegesen ezen az útvonalon haladhattak a csehkiverő honvédek és azok a polgárok akik csatlakoztak hozzájuk, hogy együtt mentsék meg szülőföldjüket. Ezzel a túrával rájuk emlékezünk, és arra a heroikus tettükre, mellyel örök példát mutattak az utókor számára hazaszeretetből. Ne feledjük, hogy ezzel a túrával lehet már nevezni a Trianon Challenge-re (Kihívásra), akár csoportortosan is!

X. Legbátrabb Város Emléktúra

A menetrend:

Balassagyarmat vasútállomásán lesz gyülekező 2019. január 25-e, 8:30 előtt. 8:30-kor koszorúzással tisztelgünk a vasútállomás menti harcokban hősi halált halt balassagyarmati vasutasok előtt. Ezt követően különbuszokkal jutunk ki a túra indulópontjára, a magyarnándori vasútállomásra.

A túra hossza: 20 km


Balassagyarmatról Magyarnándorig 500.- Ft útiköltséggel számoljanak a megjelenők, melynek rendezése a felszálláskor esedékes.


Ha a túrán nem tudsz részt venni, de megemlékeznél őseinkről, akkor csatlakozz hozzánk Balassagyarmaton, az I. Világháborús katonai temetőnél!


A várható érkezés: 15:00-15:30.


Vidd hírét a csehkiverésnek, hívd meg ismerőseidet is!



Mindenkit sok szeretettel várunk! Lépjünk együtt a hősök nyomába!


Figyelem! Megemlékező túránk szigorúan politikamentes. A rendező szervezeten (HVIM) kívül más szervezet, mozgalom molinóinak illetve zászlajának használata szigorúan tilos!



bottom of page