top of page

Harmadik alkalommal immár három távval jelentkezik a 100 Katona Emlék- és Teljesítménytúra



A 2022-ben útjára indított esztergomi 100 Katona Emlék- és Teljesítménytúra idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom főszervezősége alatt. Gondoltunk a közepes távot preferálókra is, így némi újítás bevezetésére kerül sor a túra történetében először.


1945. március 21-én 100-150 katona halt hősi halált Esztergom térségében a Szamárhegyen ostromgyűrűbe szorulva. Ezen heroikus tettnek állít emléket idén már harmadszor a 100 Katona Emlék- és Teljesítménytúra, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend.


Az elmúlt években az oklevél átadása, illetve a célban kapható meleg étel elfogyasztása közben sokat beszélgettünk a teljesítőkkel. Voltak olyanok, akik kifejezetten a 8 km-es vezetett túrára érkeztek, de úgy érezték „maradt még a tárban”, akadt még bennünk némi energia egy esetlegesen hosszabb túra teljesítésére is. Ennek függvényében úgy éreztük megérett az igény egy „köztes”, hosszabb, mint 8, de rövidebb, mint 45 km-es távra. Meg is született az ötlet, amit aztán a 28 km-es nyomvonal kijelölése követte.


Időközben a mozgalmunk által újból életre hívott Hadak Útja túrasorozathoz is csatlakozott az esemény, így a 45 km-es távot teljesítve egy lépéssel közelebb kerülhetünk az Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúrán átvehető Hadak Útja Emlékéremhez. A Hadak Útja túrasorozatról részletesebben itt írtunk.


Magához az eseményhez itt tud bárki csatlakozni az előregisztrációs űrlap kitöltésével, de a helyszíni nevezés is biztosítva lesz.


További tudnivalók:


III. 100 Katona Emlék- és Teljesítménytúra

2024.03.16.


  • 45 km Esztergom, Búbánatvölgy, Parkoló – Enyedi halála – Fekete-hegy – Pilis-nyereg – Vaskapu-völgy – Mária-pad – Két-bükkfa-nyereg – Ráró-hegy – István-hegy – Hamvaskői-út – Pilismarót – Őrhegy-Hideglelős-kereszt – Esztergom, Búbánatvölgy, ParkolóNevezési díj: 2500 FtIndítás: 7:00-9:00

  • 28 km Esztergom, Búbánatvölgy, Parkoló – Búbosbanka utca – Enyedi halála – István-hegy – Ráró-hegy – Hirsch-orom – Miklós deák-völgyi tavak – Pilismarót – Őrhegy-Hideglelős-kereszt – 100 katona emlékhely, Szamárhegy – Búbánatvölgy, ParkolóNevezési díj: 2000 FtIndítás: 7:00-9:00

  • 8 km vezetett túra Esztergom, Búbánatvölgy, Parkoló – Őrhegy – Hideglelős-kereszt – Esztergom, Búbánatvölgy, ParkolóNevezési díj: 1500 FtIndítás: 9:30

  • Meleg étel a célban (opcionális):Igény esetén 500 Ft extra díj esetén

  • DíjazásOklevél és kitűző


A 8 km-es távot Kató János vezeti, ahogyan azt eddig minden évben fáradhatatlanul tette.


Ahogy megszokhattuk a különböző pontokon országos bajtársi szervezetek és annak helyi képviselői lesznek jelen:


HVIM, Farkasok Bajtársi Közösség, Betyársereg, Tábori Betyárok, Mi Hazánk Mozgalom, Mi Hazánk Ifjai, Magyar Önvédelmi Mozgalom, Párkányi és környékbeli hagyományőrzők, Katonasír Kutató és Ápoló Egyesület.




bottom of page