top of page

Közlemény: Akciócsoport a bebörtönzött székely vármegyések szabadon bocsátásáért


A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom az elmúlt egy évben tudatosan nem szervezett figyelemfelkeltő akciókat a Romániában, koncepciós eljárás alapján bebörtönzött Beke István és Szőcs Zoltán ügyében, mivel úgy érzékeltük, árthatna az ügyüknek a mozgalmunk kiállása. Vártuk milyen eredményeket ér el a magyar külügy, amire reális esélyt is láttunk, azonban mára bebizonyosodott, hogy a konfliktust nem vállalják fel és valójában nem érdekli a bebörtönzött székelyek sorsa az állítólagos nemzeti kormányunkat. Lelkiismeretünk nem hagy minket nyugodni: nem nézhetjük tétlenül, hogy bajtársaink román börtönökben vannak.


Mozgalmunk akciócsoport létrehozását hirdeti meg, melynek célja, hogy utcai és egyéb figyelemfelkeltő akciókkal ráirányítsa mind a román, mind a magyar közvélemény figyelmét erre az ordító igazságtalanságra, valamint a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumot határozottabb fellépésre, illetve a román államot tárgyalásra késztesse.

Készek vagyunk akár lezárni a magyar-román gúnyhatár egyes határátkelőit is, hogy kellő figyelmet kapjon a médiától ügyünk. Várjuk mindenki jelentkezését szervezeti hovatartozástól függetlenül az akciocsoport64@gmail.com e-mail címen, aki az akciókban részt szeretne venni, teljes név feltüntetésével.

Aki nem tudja tevőlegesen kivenni a részét a megmozdulásokból, az kérjük anyagilag támogassa az akciókat, és küldjön pénzt, mert szükség lesz rá az ügyvédi költségek kifizetésénél.

Bankszámlaszám: Azonosságtudat Alapítvány "11742197-21057007-00000000" Paypal: hvimpaypal@gmail.com Patreon: patreon.com/hvim

Fel a győzelemre! HVIM vezetőség


bottom of page