top of page

Vármegyés Gyerekkarácsony 2021-ben is - Szakralitással a konzumidiotizmus ellen

A tavalyi évben a korlátozások miatt ugyan nem tudta Mozgalmunk megszervezni immáron hagyománnyá vált gyerekkarácsonyát, de idén ismételten várjuk a minőséget igénylő családokat, fiatalokat.

Sajnos napjainkra a karácsony vált társadalmi szinten a legmateriálisabban megélt ünnepünkké, a folyamatos mennél nagyobb fogyasztásra ösztönző reklámokkal, a dilettáns hollywoodi filmekkel, sőt az LMBTQP szervezetek hitünket meggyalázó plakát- és reklámkampányaival. A társadalomban uralkodó deszakralitás azonban nem távolíthat el bennünket a karácsony valódi misztériumától, a Megváltó, Jézus Krisztus megtestesülésétől.


A fentiek fényében idén is lesz Vármegyés Gyerekkarácsony, melyet ezúttal 2021. december 12-én, Székesfehérváron rendezünk meg az Árpád Fürdő konferenciatermében. Hogy a gyermekek átélhessék a misztériumokat, de mellette jól is érezzék magukat, számos programmal készülünk. Lesznek gyermekjátékok, adventi énekek és mesék; a rendezvény megkoronázásaként pedig a Mozgalmunk tagjai előadnak egy betlehemi játékot és a Vármegyés Kórus is bemutatkozik. Tehát azt mondhatjuk, hogy a gyermekeink számára egy, az ünnep lényegére koncentráló, a modern tévelygésektől mentes baráti közösség biztosítása lesz a szervezők legfőbb célja.

Egy kis kedvcsinálónak pedig tekintsétek meg a tavalyi betlehemezős kisfilmünket:


Comments


bottom of page