top of page

Trianon Challenge - A HVIM kihívását így teljesítette a Betyársereg

A trianoni tragédia 100. évfordulójára sokféleképpen megemlékeztünk évközben. A HVIM elindított egy kihívást, melynek neve Trianon Challenge volt. Teljesítéséhez 1920 km-t kellett megtenni túrázva, futva vagy kerékpáron. A Betyársereg két tagja is sikeresen befejezte a kihívást, alább az Ő beszámolóikat olvashatjátok.

A kihívást a Trianoni határok 33 nevű túrával fejeztem be, ami a mai osztrák-magyar határ egy részén vezetett.

MS Szolnokról: Legtöbbször Szolnokon és környékén szoktam futni. A fotózást és a megállók helyét igyekeztem végig a kihívás szellemiségéhez kötni. Beleszámított a kihívásba jó néhány túra is, amin részt vettem, mint például a Kitörés Emléktúra, vagy a Mecseki Láthatatlanok Emléktúra. Az utolsó kilométereket december 5-re időzítettem.

Ez így volt kerek, hogy ezen a napon fejezem be a kihívást, ezzel is megemlékezve a sokak számára keserű emlékként élő 2004-es népszavazásról. A teljes kihívásból végül 228 kilométert tett ki a túrák hossza, 1288 kilométert futottam és 405 kilométert kerékpároztam.

Köszönjük testvérszervezetünknek a HVIM-nek a szervezést és barátainknak, a Börzsöny Akciócsoportnak, a Hit Pajzsa Nemzeti Egyletnek és a Hazajáró Honismereti és Turista Egyletnek az igényes túrák lebonyolítását.


(Betyársereg)

Comments


bottom of page