top of page

NEM JÁTSZÓTÉR! INDULÓ FARKASOK HONVÉDELMI ALAPKÉPZÉSE DECEMBER 9-ÉVEL



A képzés:

  • Időpontja: 2023. december 9-10. (szombat-vasárnap)

  • Helyszíne: Budapesthez közeli

  • Jelentkezés módja: e-mailben, farkasok.tabor@gmail.com

  • Jelentkezés határideje: december 3. 24 óra.

  • A képzés költsége: önköltséges. Saját élelem és minimális felszerelés egyénileg történő biztosítása

  • Időtartam: Havonta 1 hétvége, 5+1 foglalkozási hétvége (péntek estétől vasárnap 14 óráig)

Részletek: a jelentkezőknek írásban.


Feltételek:

  • Betöltött 16., maximum 40. életév.

  • Egészséges testi és mentális állapot.

  • Alapvetően férfiak számára nyitott a képzésünk.

Hölgyeknek külön indul kellő jelentkezői létszám esetén, ahol nem a harcászat, hanem az erdei túlélésen, ősi természeti praktikákon, elsősegélynyújtáson, rejtőzködésen stb. van a hangsúly!


A jelentkezés feltétele a komoly elköteleződés és az akarat: a képzés intenzív, hétvégét kihagyni nem lehet!


Az oktatott tárgykörök: Alaki, katonai közelharc és erőnlétfejlesztés, fegyverismeret, harcászat, túlélés, tereptan és tájékozódás, műszaki és logisztikai ismeretek, vegyvédelem, egészségügyi ismeretek, szabályzatismeret.


Támogatás: Aki nem tud, vagy akar részt venni a képzésen, annak támogatását szívesen veszi az alakulat! Az egységnek szüksége van egyéni felszerelésre és különböző gyakorló fegyverzetre, de különböző külsős helyszínek bérlése, vendégoktatók útiköltsége is olyan tétel, aminek finanszírozásával még színvonalasabbá tud válni az oktatás. Támogatásra szintén a farkasok.tabor@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni!


Mi az a Farkasok?


A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) által életre hívott, a HVIM Ifjúsági Képzésének részét alkotó, de a mozgalomtól mégis különálló szerveződés a Farkasok Katonai Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport, ami 2011 óta több mint 80 fő kapott négy, vagy annál több alkalmas képzést. A Farkasok alakulat büszke rá, hogy közel 20 főt indított el a hivatalos katonai pályán, az egység szeretette meg velük a honvédelem ügyét. Arra is volt nem egy esetben példa, hogy a honvédségtől leszerelve (vagy épp mellette!), a Farkasoknál tartotta, tartja magát valaki karban.


Van rálátásuk így a saját szakmaiságukra, amit mindig is próbáltak maximalizálni délszláv háborús veteránok, volt kiképzők és katonatisztek útmutatásai és szakmai segítségei alapján. Létrehoztak a lehetőségekhez képest már az elején egyfajta katonai kultúrát és mintázatot a „szedett-vetett” úgynevezett „szabadcsapatok” hangulata helyett. Nyilván az előnyük egyben a hátrányuk is: nincsenek laktanyai körülmények, csak hétvégi foglalkozásokat tudnak tartani és a technikai lehetőségek (járművek, rajtámogató fegyverzet imitáció stb.) nem adottak, de nem is akarnak konkurálni a Magyar Honvédséggel. Nem készülnek semmire, pláne nem az „alkotmányos rend erőszakos megdöntésére” és a hatályos törvények maximális betartásával működnek.


Pártpolitika és ideológiák nélkül, de a tradicionális értékrend és világnézet alapján, a valódi magyar katonai hagyományok alapján szerveződnek! Saját maguk határainak feszegetése, a tanulás hajtja őket, és az a közösségi szellem, amit létrehoztak.


Néhány kép a korábbi évek foglalkozásairól:


bottom of page