top of page

Jogerőre emelkedett az NVB által kiszabott büntetés


A Nemzeti Választási Bizottság több ügynökszervezetet is megbírságolt, ugyanis jogellenesnek ítélték az érvénytelen népszavazásra való buzdítást. A Háttér Társaság fellebbezést nyújtott be, de a Kúria azt elutasította, így a büntetés jogerőre emelkedett.


Az ügynökszervezetek jogsértése miatt beadványokat nyújtott be a HVIM több vezetője, az NJSZ, a Mi Hazánk Mozgalom és Budaházy Edda is. A Bizottság az április 8-i ülésén hozott határozataiban megállapította a jogsértést, és a HVIM alelnök Kónyi-Kiss Botond (a Mi Hazánk által megbízott NVB tag) és más tagok indítványainak helyt adva három esetben elrendelte a maximális, esetenként 3 millió Ft-os bírság kiszabását. Így a népszavazás érvényességét aláásó legfőbb bűnösök, a Háttér Társaság és az Amnesty International Magyarország 3-3 millió forintos bírságot kapott

.

A mind közül legveszélyesebb Háttér Társaság fellebbezést nyújtott be, melyet a Kúria vizsgált meg, míg a különböző balliberális portálok arról kezdtek cikkezni, hogy a kormányzat hülyét csinált magából a büntetés kiszabásával. A tegnapi napon azonban teljes győzelem történt, Kónyi-Kiss Botond (HVIM alelnök), mint a Mi Hazánk delegált NVB-s tagja elsőkézből nyújtott információkat az esetről Facebook oldalán.


A történtek több szempontból is üdvösek, ugyanis a Háttér Társaságnak be kell fizetnie a maximális bírságot (3 millió forint), amiért súlyosan jogsértő módon érvénytelen szavazásra buzdított a gyermekvédelmi népszavazáson. A Nemzeti Választási Bizottság és a Kúria most kiemelten jó példát mutatott azáltal, hogy nem hátráltak meg az NGO szervezetek nyomása előtt. Továbbá ezzel az ítélettel:


Vége van annak az időnek, hogy a genderszervezetek azt higgyék, nekik mindent szabad. Be fogjuk tartatni velük a jogszabályokat, és kifüstöljük őket az államszervezet túlérzékenyített területeiről!

– fogalmazott posztjában Kónyi-Kiss Botond.


Alább a Háttér Társaság fellebbezésének elutasításáról szóló kúriai határozatot láthatjátok Kónyi-Kiss Botond bejegyzésében:


コメント


bottom of page