top of page

Egyetemi Ellenállás – Ilyen a liberális érzékenyítés a magyar egyetemek falai között (II. rész)

Az Egyetemi Ellenállás az egyetlen mentsvár a konzervatív hallgatók számára. Az alábbi történetek, melyeket Facebook és Instagram oldalaikon közöltek bemutatják, hogy milyen is az, amikor a rendszerváltozáskor el nem számoltatott oktató “tanít”, hogy az esélyegyenlőség az csak akkor trendi, ha a többségi társadalomra vetítik ki és, hogy mily mértékben terjedt már el az LMBTQP “érzékenyítés” az egyetemeken. Továbbá beszámolunk első taggyűlésükről is.

Corvinus Egyetem „Corvinus Egyetem Közigazgatási Karon büntetőjogból 1-est kaptam, de el sem jutottam a felelésig. Az idős tanár (nevére már nem emlékszem), a nevembe kötött bele. Hogy ilyen németes névvel nem gondoltam még arra, hogy magyarítsam? Mondtam, hogy ez már magyarosítva van. De nem hagyta annyiban, vizsgáztatás helyett csak tovább folytatta: azt mondta, mondjuk legyen (……) nem igen akartam belemenni, nem igazán értettem, hogy ez most miért jó neki. Hosszas magyarázása után közölte, hogy megbuktam. Nos ennyi az én történetem, elégtelen osztályzat, a nevem miatt.”


Milton Friedman Egyetem „Zsigmond Király Főiskolán (Milton Friedman Egyetem) szociológia előadáson az előadó nő épp a szegregációról beszélt, hogy milyen rossz, hogy a szegény, hátrányos, nehéz sorsú, kisebbségi gyerekeket kiközösíti a többségi társadalom. Gondoltam megkérdezem, hogy van-e gyereke, és hova jár? Mint elmondta, az ő gyereke magántanuló egy budai magániskolában. Megkérdeztem, hogy miért? Hamar kiderült, hogy a lakhelye szerinti általános iskolában sok a “hátrányos helyzetű”, akik közé nem szívesen hordja a gyerekét… Több hallgatótársam elképedt, de voltak, akik nevetésben törtek ki. A szegregációról szóló monológját gyorsan befejezte, és áteveztünk szintén valami vadliberális témához, amiről inkább már kivonultam.”


Eötvös Loránd Tudományegyetem “Mikor pár évre egyetemre mentem (nyelvszak, ELTE), hittem abban, hogy itt a tudományé és a racionalitásé a főszerep. Olyan nagyot tévedtem, hogy máig nem hiszem el. Csak az alapképzésben legalább öt LMBTQP-propagandista tanárom volt. Sokan a hallgatótársaim közül talán észre sem vették, hogy mi folyik az óráinkon. Kis adagonként, érzékenyítés címszó alatt kaptuk az aberrációk terjesztését. Olyan volt az egész, mintha cseppekben, évekig adagolnák a halálos mérget, ami végül megöl majd. Sok keresztény családból származó ismerősöm az egyetemi évek alatt átalakult szélsőbaloldalivá. Nem sokan mertek felszólalni a genderlobbi ellen, én is csak egyszer tettem meg. Árulóként tekintettek rám azután, a szaktársaim nem küldtek többé jegyzeteket, a folyosón elkerültek. Csupán azért, mert azt mertem mondani, hogy a degeneráltaknak nem joguk az, hogy erőszakosan terjesszék, ránk erőltessék a nézeteiket. Idáig jutottunk… Kirekesztett lettem, mert a normalitást védtem.”


Azonban nem csak elkeserítő dolgokról számoltak be nekünk oldalaikon. A múlt hétvége folyamán megtartották első taggyűlésüket is: “A hétvége folyamán megtartottuk első taggyűlésünket. Az esemény folyamán számos stratégiai fontosságú kérdéskört érintettünk. Vezetőink behatólag ismertették velünk elképzeléseiket, szándékaikat. Több beszélgetést, előadást is tartottak a nap folyamán. A kezdeti gyors bemutatkozás során már tapasztalhattuk, hogy egyikünknek sincsen könnyű dolga a liberális véleménydiktatúra által elnyomott egyetemeken. A vezetőség az ellenállás kiépítéséhez, szimpatizánsi kör gyűjtéséhez több módszert is ajánlott, ami által fel tudjuk térképezni a még bizonytalan oktatókat és hallgatókat. A jövőre nézve is számos forgatókönyvet átvettünk, több akciótervezet is született. Tagjainkat bizalommal töltötte el, hogy immáron nem egyedül kell szembe szállniuk a felforgatókkal, hanem Mozgalmunk, mely érdekvédelmi szervezetként is kíván működni, teljes mértékben támogatja őket. Nem hagyjuk, hogy a konzervatív, vallásos hallgatókat végleg ellehetetlenítsék a liberálisok!”


Továbbra is várják a korábban egyetemet végzett konzervatív lelkületűek negatív diszkriminációról szóló történeteit, a jelentkezes@egyetemiellenallas.hu e-mail címre.

bottom of page