top of page

A miskolci nemzeti szervezetek kiálltak az LMBTQP-propaganda ellen


Sok vidéki nagyvároshoz hasonlóan Miskolcot is szépen lassan elérte az LMBTQP-propaganda, azonban az ottani nemzeti szervezetek tagjai nem törődtek bele ebbe, és demonstráció tartottak ellene.


A Miskolcon megszervezett nemzeti radikális szimpatizáns találkozó egyik kiváltó oka az volt, hogy nemrégen az Amnesty International szivárvány színűre festett egy padot Miskolc belvárosában. Ennél a padnál terveztek találkozót tartani a deviánsok. A Mi Hazánk azonban sikeresen lefoglalta a helyszínt így az odaérkezők a hivatalos bejelentés értelmében, a Mi Hazánk képviselőivel, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, Magyar Önvédelmi mozgalom, és a Betyársereg tagjaival, találkozhattak. Akik közül többen fel is szólaltak az esettel kapcsolatban.


Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom önkormányzati képviselője felszólalásában hangsúlyozta, hogy országosan is egyre nagyobb teret hódít az LMBTQP mozgalom, és a szivárvány szimbóluma nem való a közterületekre.


Kiállunk a normalitás mellett, azaz, hogy kapcsolat csak férfi és nő között jöhet létre

– hangsúlyozta.


A találkozó alatt letakarták az LMBTQP- lobbi térnyerését szimbolizáló szivárványszínű padot, ezzel is kifejezve hogy a miskolciak nem kérnek belőle. Ezután a résztvevők átvonultak megnézni azt a helyszínt ahová a deviánsok jelentettek be tüntetést, itt azonban nem azt találták amire számítottak. A miskolci “pride” kimerült abban hogy talán egy tucat fiatal egy fa alatt ücsörgött és beszélgettek, természetesen rendőrségi biztosítás mellett.


Alább a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szóvivőjének, Kónya Dorkának a nyilatkozatát hallhatjuk vágatlanul:


Comments


bottom of page