top of page

A Legbátrabb Város Emléktúrával indul a Hadak Útja túrasorozat


Immáron tizennegyedik alkalommal rendezzük meg a Legbátrabb Város Emléktúrát - Magyarnándor és Balassagyarmat között. Hozzávetőlegesen ezen az útvonalon haladhattak a csehkiverő honvédek és azok a polgárok akik csatlakoztak hozzájuk, hogy együtt mentsék meg szülőföldjüket. Ezzel a túrával rájuk emlékezünk és arra a heroikus tettükre, mellyel örök példát mutattak az utókor számára hazaszeretetből.Túránk a Hadak Útja túrasorozat első állomása!


A túra menetrendje:

  • Balassagyarmat vasútállomásán lesz gyülekező 8:30 előtt. 8:30-kor koszorúzással tisztelgünk a vasútállomás menti harcokban hősi halált halt balassagyarmati vasutasok előtt.

  • Ezt követően különbuszokkal jutunk ki a túra indulópontjára, a magyarnándori vasútállomásra.


  • A túra hossza: kb.: 20 kmAz eddigi hagyományokhoz híven, talán egyedülálló módon, nevezési díjat nem kérünk a résztvevőktől. Viszont a megemelkedett üzemanyagárak miatt, a különbuszra Balassagyarmatról-Magyarnándorig 1000 Ft útiköltséggel számoljanak a megjelenők, melynek rendezése a felszálláskor esedékes.

  • Ha a túrán nem tudsz részt venni, de megemlékeznél őseinkről, akkor csatlakozz hozzánk Balassagyarmaton, az I. Világháborús katonai temetőnél!

Kérjük, csak úgy indulj el túránkon, ha tisztában vagy képességeiddel. A terep nem túl megerőltető és a távolság sem hatalmas, viszont így is akadnak néha, akik nem tudják teljesíteni. A túra folyamán nincsen lehetőségünk elszállítani azokat, akik feladják. Szerencsére ritkán fordult elő ilyen eset, de mégis fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy túránkon mindenki saját felelősségre vesz részt!


Lépjünk együtt a hősök nyomába!


bottom of page