top of page

A HVIM is elĂ­tĂ©li a sajĂĄt bƑrĂ©n megtapasztalt YouTube-cenzĂșrĂĄt

A HVIM is elĂ­tĂ©li a sajĂĄt bƑrĂ©n megtapasztalt YouTube- Ă©s Facebook-cenzĂșrĂĄt. Mint ismeretes 2019-ben töröltĂ©k a Szent Korona RĂĄdiĂł több mint tĂ­zĂ©ves Youtube-csatornĂĄjĂĄt, köztĂŒk sok vĂĄrmegyĂ©s tartalommal. Persze, addigra mĂĄr az egĂ©sz nemzeti oldallal egyetemben, mind az SzKR, mind a HVIM tiltĂłlistĂĄn volt a mĂĄsik ĂłriĂĄscĂ©gnĂ©l, a Facebookon.


Közlemény


A HVIM is elĂ­tĂ©li a sajĂĄt bƑrĂ©n megtapasztalt YouTube-cenzĂșrĂĄt


A HatvannĂ©gy VĂĄrmegye IfjĂșsĂĄgi Mozgalom ĂĄltal fenntartott Szent Korona RĂĄdiĂł több mint tĂ­z Ă©ves YouTube-csatornĂĄjĂĄt 2019-ben törölte indoklĂĄs nĂ©lkĂŒl a Google. A fellebbezĂ©sĂŒnkre azĂłta sem kaptunk Ă©rdemi vĂĄlaszt. A fiĂłkunkhoz nem tudunk hozzĂĄfĂ©rni.


A HVIM szolidaritĂĄsĂĄrĂłl biztosĂ­tja pĂĄrtĂĄllĂĄstĂłl fĂŒggetlenĂŒl Ă©s politikai nĂ©zetkĂŒlönbsĂ©gek ellenĂ©re az összes virtuĂĄlis cenzĂșrĂĄt elszenvedƑ, jobboldali mĂ©diafelĂŒletet Ă©s szervezetet, Ă­gy a Pesti SrĂĄcokat is. IsmĂ©t bebizonyosodott, hogy a legĂŒldözöttebb “kisebbsĂ©g” a vilĂĄgban a “fehĂ©r, keresztĂ©ny, heteroszexuĂĄlis”, hagyomĂĄnyƱ, jobboldali (pongyolĂĄn megfogalmazva “szĂ©lsƑjobboldali”, primitĂ­ven “nĂĄci”) közössĂ©g.

A HVIM ĂĄllĂĄspontja az, hogy a monopol helyzetbe kerĂŒlt cĂ©gĂłriĂĄsok, melyeknek nincs mĂĄs alternatĂ­vĂĄja, nem cenzĂșrĂĄzhatnĂĄnak önkĂ©nyesen a felĂŒleteiken, mert ez olyan, mintha az autĂłpĂĄlyĂĄt fenntartĂł cĂ©g bĂ­rsĂĄgolna a rendƑrsĂ©g helyett, sƑt, megakadĂĄlyoznĂĄ az autĂłpĂĄlyĂĄra valĂł felhajtĂĄst azzal az indokkal, hogy közlekedhetnĂ©nk a földutakon is. Mozgalmunk Ă©s az egĂ©sz hazafias oldal a Facebookon is tiltva van Ă©vek Ăłta, rengeteg tartalom mellett pĂ©ldĂĄul a GyerekkarĂĄcsonnyal kapcsolatos tartalmakat is gyƱlöletkeltƑnek bĂ©lyegeztek. SajnĂĄlattal tapasztaljuk, hogy a Google (YouTube) is beĂĄllt az elfogultan, politikai indokkal cenzĂșrĂĄzĂłk sorĂĄba.

KöveteljĂŒk, hogy csak azokat a tartalmakat tekintsĂ©k gyƱlöletkeltƑnek Ă©s gyƱlöletbeszĂ©dnek, amirƑl a magyar bĂ­rĂłsĂĄg is kimondta, hogy annak tekinthetƑ! A HVIM egy törvĂ©nyesen bejegyzett civil szervezet, ĂĄm az akciĂłvideĂłinkat rendre törli a YouTube, annak ellenĂ©re, hogy azok semmifĂ©le törvĂ©nybe nem ĂŒtköznek.


KöveteljĂŒk tovĂĄbbĂĄ, hogy MagyarorszĂĄg KormĂĄnya vĂ©dje meg a MagyarorszĂĄgon bejegyzett, törvĂ©nyesen mƱködƑ civil szervezeteket Ă©s sajtĂłorgĂĄnumokat a kĂŒlföldi tulajdonĂș mĂ©diaĂłriĂĄsok diszkriminĂĄlĂĄsĂĄtĂłl!


Székesfehérvår, 2020.02.20.

HVIM vezetƑsĂ©g

bottom of page