top of page

A Farkasok Barettvédése nem maradhatott el, csak átalakult

A Farkasok állományának összes tagjának minden tavasszal kötelező vizsgát tennie, amiben számot adnak fizikai teljesítőképességükről, szakmai felkészültségükről. Ez egy komplex, egy napos vizsga. Idén azonban a járványügyi helyzet miatt az állomány tagjai egyesével, a lakóhelyük közelében lévő természetben teljesítették az előző évekhez képest némileg változó feladatokat.

>>>A tavalyi -rendes- Barettvédésünk beszámolója ide kattintva nézhető, olvasható el.<<<


Az idei, egyénileg teljesíthető feladatok kiírása ez volt:

  • Fizikai felmérő: 4 km futás, majd 100 guggolás, 100 fekvőtámasz, 100 hasprés (maximum 2x50-re bontva). Ezután rögtön 5 perc pihő után.

  • Menetgyakorlat: Hátizsák legalább 25 kg-osra pakolva. Az erdőben egy legalább 15 km-es túra, max 3- 3,5 óra alatt, viszonylag egyenletes terepen, pár kisebb emelkedővel.

  • Tűzgyújtás: a menetgyakorlat közben, a megfelelő terepen 5 perc alatt tűzgyújtás szikravetővel, 5 perc után azonnal folytatni a túrát. Ezt addig ismételni amíg nem sikerül!

  • Lesállás tervezése: A menetgyakorlat során érintett terepszakaszon egy lesállás megtervezése. A helyszín befotózásával! Vázlat készítése a Google Earthon és/vagy papírlapon.


A fizikai felmérő szintidejéről, a menetgyakorlatról, tűzgyújtás eredményességéről (hányadszorra sikerült?) és a lesállásról beszámoló küldése a parancsnokságnak!


  • Egyebek: A nap hátralévő részében 500 fekvőtámasz, felülés, guggolás minimum 50-es etapokban.

  • A meglévő elméleti anyagok átolvasása.

  • Airsoft fegyverekkel a fordulások, tüzelő testhelyzetek és alapmozgások gyakorlása a fegyverkezelés I-II. képzési anyagának megfelelően.


A beérkezett beszámolók kiértékelés és szakmai felülvizsgálata ezen a héten megtörténik. Akinél valami hiba van, azt javíttatjuk, ha a végrehajtás ideje, módja nem elégséges, akkor megismételtetjük! Csak valódi tudással és felkészültséggel hordható a Farkasok barettje és az állományjelzőnk!


Néhány kép a beszámolókból alább:


A FARKASOK ÚJ ALAPKIKÉPZÉST HIRDET SZEPTEMBER 18-20. HÉTVÉGÉVEL.


Jelentkezni a farkasok.tabor@gmail.com-on lehet 16 és 35 éves kor közötti férfiaknak!

Bővebb és részletes tájékoztatás e-mailben.

bottom of page