top of page

A Becsület Napja és a Kitörés 60 üzenete: jogunk van a hőseinkre megemlékezni!

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a szervezethez kötődő Farkasok Hagyományőrző és Ifjúságképző Csoport is méltó módon emlékezett meg a kitörés hőseiről. Azokról emlékezünk meg, akik életüket adták a Hazaáért és Európáért, aki a megadás helyett a hősi halált választották.

Egy normális országban nem kérdés, hogy azokról a katonákról emlékezünk meg, akik életüket adták a haza védelmében és nem az országunkat megszálló, kifosztó és végig erőszakoló hordát méltatjuk, akik pár év alatt tönkretették a történelmi Magyarországot. Annak is természetesnek kellene lennie, hogy a hősi halált halt katonáink emlékét ne mocskolják, ne próbálják tetteiket kicsinyíteni, sőt, bűnös cselekedetként bemutatni.

Jogunk van megemlékezni a hőseinkre! - ez volt a 2020-as év Becsület Napjának és a Kitörés 60 emléktúrának az üzenete. Már hetekkel a február 8-ai megemlékezés és emléktúra előtt beindult a balliberális médiagépezet. A szélsőbalos Partizántól kezdve az Indexig mindenhol ment a “nácizás” és a rettegés. A hősök emlékét mocskoló, csak a negatívumokra és az emberi kicsinyességre koncentráló, a magasabb eszmék iránt teljesen érzéketlen, istentelen és materialista Ungváry Krisztián történészt futatták nemcsak megmondóemberként, hanem még a rendőrség is rá hivatkozott egyes tiltó határozataiban, ami határozatot sikerült a bíróságon visszavonatni, így a Becsület Napja megemlékezést is sikerrel tartották meg a hazafias szervezetek a Városmajorban. Az ügy pikantériáját mutatja, hogy azt is állította a rendőrség a tiltó határozatában, hogy nem lehet sehol sem megemlékezni Budapest közigazgatási határain belül, közterületen, miközben a Honvédelmi Minisztérium is minden évben tart megemlékezést a hősök emlékére. Közben pedig a randalírozó, a magyar himnuszt sem tisztelő, a túrázókra támadó antifákat mutatták be hős “ellenállóként” egyes felületek. Ebbe az aránytalanul nagy média összetűzbe hozott friss levegőt a HírTV pártatlan és a valóságot bemutató összeállítása, ami persze újabb vihart kavart…


A Kitörés Emléktúra természetesen nem vesztett a népszerűségéből, sőt… Jót is tett az ingyenreklám, mert idén is 3000 körüli volt az indulók létszáma. Természetesen betiltani nem is lehetett volna, mert sportrendezvényként nem is tartozik a gyülekezési törvény hatálya alá és a Kapisztrán teret is hiába foglalta le az önkormányzat, csak annyit értek el, hogy 100 méterről arrébb indultak a túrázók.

Ezen a teljesítménytúrán a vármegyések is indultak szép számmal, illetve a HVIM-hez köthető Farkasok együttesen indult és együttesen is ért célba. Az ő videójuk itt tekinthető meg. A TrianonChallenge 1920 km-es kihívásba is teljesítettek így néhány kilométert ...


A Légió Hungária által szervezett Becsület Napján is képviseltette magát a HVIM:


Ajánljuk a Szent Korona Rádiói publicisztikát a témában.

bottom of page