top of page

Szept. 22. Attila Védvonal TúraIdén is megrendezésre kerül a HVIM főszervezésében az Attila Védvonal Emlék- és Teljesítménytúra. Előnevezni szeptember 19. 20:00-ig lehet az attilavedvonal@gmail.com címen lehet. Kitűző és rendelhető póló is lesz!

Természetesen idén is megrendezzük ezt a kiváló, közösségépítő túrát, ahol együtt hajthatunk fejet a hőseink emléke előtt! – nyilatkozta Barcsa-Turner Gábor, a túra főszervezője, a HVIM társvezetője. Apróbb változások lesznek, főleg a pontőrök, ellenőrzőpontok tekintetében. Lesznek új szervezetek is, de alapvetően az útvonal változatlan lesz. Minden évben próbálunk új dolgokat is megjelentetni a túrán – tette hozzá, majd kihangsúlyozta, hogy az elmúlt években hiányolt kitűző idén mindenképpen lesz, és lesz lehetőség pólót is rendelni, amit majd a helyszínen, a túra teljesítése után lehet átvenni. Ennek részleteit hamarosan közzétesszük (a póló grafikája a fenti kép lesz).

Előnevezni az attilavedvonal@gmail.com e-mail címen lehet 2018. szeptember 19. 20:00-ig név, e-mail cím, telefonszám és lakhely (város) és a választott táv (teljes, vagy rövidített) megadásával! A túra részletei:

A 44km-es túra indulási helyszíne és időpontja:

 • Dunakeszi Kossuth Lajos utca vége.

 • 07:30

A 31km-es túra indulási helyszíne és időpontja:

 • Mogyoród Szent László Kilátó.

 • 09:00

Útvonal:

 • Dunakeszi

 • Fóti rakétabázis

 • Fóti- Somlyó

 • Mogyoród

 • Szent László Kilátó

 • Szár-hegy – Makrai Ales pihenő (VÁLTOZÁS 2016-tól, letöltéseknél térkép és GPS track)

 • Bolnoka gerinc

 • Isaszeg katonasírok

 • Isaszeg Öreghegy

 • Bajtemetés (Péceli Rakétasiló)

 • Maglód Árpád Vezér park.

A teljes táv (Dunakeszi-Maglód): 44 km

Rövidített táv (Mogyoród-Maglód): 31 km

Nevezési díj:

1700.- Ft a teljes távra.

1200.- Ft a rövidített távra.

A túra facebook-eseménye, kérjük hívja meg rá az ismerőseit!

Bővebb információ az attilavedvonal.hu-n.

A tavalyi beszámoló videó:


Egy beszámoló a tavalyi túráról:

Attila Védvonal 44km, 733m szint Jánossal 9:50 alatt. Rajt Dunakeszin 7:30-kor, ezúttal pontosan, úgy 12 fokban.

A túra a második világháború egyik utolsó védővonalának állít emléket. Célja az ázsiai horda feltartoztatása-megállítása. Tudjuk, nem sikerült.

Névtelen hősök, jelzetlen sírjai mellet vonultunk el, milliónyi soha ki nem derülő emberi tragédiát rejt a föld. Nyomok látszanak még 73 évvel később is. Ugyan úgy mint a budai hegyekben. Itt egy lövész árok- ott egy üteg beásott nyoma…

A túra reggelén elkövettem az amatőrök nagy hibáját: elővettem a téli bakancsomat! Gondolva az előző napok és az arra napra előírt esőzésre. Hát a téli bakancs az bizony két zoknis, így viszont egy zoknival…rendesen feltörte a bal sarkamat. Úgy 20 kilinél. Addig haladtunk mint kés a vajban- szokásos finom kis francia(krémes) Mogyoródon, a Szent-László kilátó persze zárva, utána az ágas-bogas kis ösvényen majdnem négykézláb úgy 1 kilit. Ha itt eső lett volna… A Hungaroringen valami felvonulás.. .tavalyhoz képest nem volt rózsaszín versenyautó.

Majd hozzánk csapódott egy öreg méhész. Valahogy olyan volt a dolog, mint a Forrestgump-ban Bébé a rákász… szóval, ha kínjaim engedték volna akkor teljes méhész kiképzés után, ma már államvizsgázhatnék a témából. Jani próbált nagyobb tempóra kapcsolni… de hát visszahúztam. Azért a három és a hétköznapi használatban a legfontosabb: 1 – max 40 fokos teába tegyük a mézet! 2.-a legnagyobb vitamin tartalmú a vegyesméz (pont a legolcsóbb)! 3. napi egy kanálnyi nagyon jót tesz az egészségnek! Már két napja mézzel iszom a reggeli kávét…

Minden ellenőrzőponton nagyon kedves melegszívű pontőrök, Betyársereg, Magyar Önvédelmisek… szóval a legkiválóbb magyarokból volt szerencsém megismerni egy párat. Ha már itt tartunk, akkor azért megemlítem, hogy a Jani nem hozott gyertyát az Isaszegi katona sírokhoz! Fiatalság-bolondság!

Tavaly nem tettem róla említést, de érdekes, hogy Isaszegnél a temetőn keresztül vezet a túra útja. Fel a Kálváriára. Amúgy az egész úton tejben-vajban fürösztöttek minket, amiből az utolsó 24 kilin semmit sem bírtam elfogadni a fájdalom miatt. De szerintem Jani az felszedet egy kilót. Maglódon a célban ért utol a méhész – inkább magam elé engedtem-, még mindig a repce fajokról tartott előadást…

Az egyetlen negatívum amit meg kell említenem: nem kaptunk kitűzőt! (idén pótolva – a szerk.)

Gondolom a közelgő választások miatt de kevesebb volt a bemutatott fegyver makett, a zászlók, egyáltalán egy kicsit visszafogottabbra sikeredet az idei szervezés (a hatóságok kérésére – a szerk). Erre minden magyarországi, magyar kisebbségnek, oda kell figyelnie az elkövetkező túra szezonban. Jönnek a smúkandorok. És mennek is. Mi meg maradunk itt helyben .Mert ez a hazánk és ehhez ragaszkodunk.

Köszönöm szépen a túrát Jani barátomnak és a szervezőknek. Nem utolsósorban a Pécel fölötti MÖM-söknek, akik adtak nekem egy cserezoknit, hogy be tudjak menni a célba. Megígértem ugyan, de úgy látom nem kell tetanusz, elég a betadin.

Jövőre, veletek ugyanitt!

Dicsőség a Hősöknek!


bottom of page