top of page

Jún. 22-23. XI. Felvidéki Magyar Sziget


Rocklegendákkal támad a Felvidéki Magyar Sziget

Június 22-23. között újra megrendezik a Felvidéki Magyar Szigetet, immár 11. alkalommal. A helyszín új, a csallóközi Alistál község, ahol első ízben gyűlnek majd össze a rockzenét kedvelő nemzetiek.

A felhozatal idén is ütősre sikeredett. Két rocklegenda is színpadra lép, az örökös lázadó P.Mobil és a lírai dalairól ismert Bikini. A népzenét rockkal ötvöző Palmetta zenekar két koncertet is ad: szombat délután a kicsiket szórakoztatja gyerekkoncertjével, este pedig a felnőttek élvezhetik a teljes nagyszínpados produkciójukat.

A szervezők küldetésüknek tekintik, hogy elhozzák Felvidékre azokat a nemzeti rock zenekarokat, akiket sajnos más nem hív meg. Így került a programba az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Nemzeti Hang is.

Felvidéki bandákból se lesz híján a felhozatal. Itt lesz a fialatos-pörgős Phoenix Rt, a szárnyait bontogató Felvidéki Kárpátia és a nemrég – hazafiságuk miatt egy kisebb médiabotrányba keveredő – Kerecsen zenekar. A két napos rendezvényt táncházzal zárják majd a résztvevők.

Magyar Szigetről lévén szó, nemcsak pár koncert miatt gyűlnek össze az emberek. A zene mellett ezúttal is lesz bőven program: Hazajáró közönségtalálkozó, könyvbemutatók, beszélgetések aktuális közéleti témákról, rovás sátor, íjászat, gyereksátor stb.

A részletes program, a jegyárak, az elővételes helyek megtalálhatóak a rendezvény honlapján és Facebook oldalán.


A rendező HVIM szeretettel vár minden kedves érdeklődőt! Egy hétvégére ismét leomlanak a határok!


bottom of page