top of page

Jún. 4. Trianon Felvonulás BudapestenLassan 100 éve írták alá a trianoni békediktátumot, de 2017-ben is van aktualitása a tiltakozó demonstrációnak.


Mozgalmunk 16. alkalommal szervezi meg Budapesten a Trianon Felvonulást. A nagyszabású esemény első megszervezése óta jelentősen megváltozott a magyar társadalom hozzáállása a kérdéskörhöz. Annak idején a puszta ismeretterjesztésnek is hatalmas jelentősége volt, hiszen rengeteg ember azzal sem volt tisztában, hogy az I. világháború lezárásakor feldarabolták az 1000 éve egységes Kárpát-medencét. Figyelemfelkeltő akcióink eredményeként sikerült olyannyira a köztudatba juttatni a témát, hogy kormányzati szinten is foglalkoznak a kérdéssel, igaz nem a megfelelő retorika alkalmazásával, de többé már nem megkerülhető.

A kétségtelen részeredmények ellenére azonban sem a felvonulás, sem a tiltakozó demonstrációk összessége nem vesztett aktualitásából, hiszen nincs olyan elszakított terület, ahol ne érné valamilyen negatív megkülönböztetés az őslakos magyarságot. Mozgalmunk két székelyföldi vezetője ellen indított aljas per csak a jéghegy csúcsa, de számtalan esetben fordul elő, hogy magyar anyanyelvű személyeket korlátoznak a nyelvhasználat terén, esetleg az oktatást, munkavállalást lehetetlenítik el.

Kétségtelen, hogy olyan időket élünk, amikor Európa nemzeteinek össze kell fogniuk a ránk leselkedő veszélyekkel szemben, de ez nem jelentheti az önfeladást. A közös múlt nevében, a közös földért folytatott küzdelemben a szövetség csak akkor lehet őszinte, ha az a kölcsönös tiszteleten alapul. A figyelemfelkeltés és tiltakozás kötelességünk mindaddig, amíg egyetlen magyar anyanyelvű személyt, vagy akár közösségeket hátrányos megkülönböztetés ér azon a földön, amit őseink vérükkel szenteltek meg.

Június 4-én állj be Te is a sorba és emeld fel a hangod a magyar identitás és élettér védelmében!

Időpont: 2017. Június 4. – 16:32 Helyszín: Felvonulási tér – Regnum Marianum Emlékkereszt

A rendezvény főszónoka a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom alapítója, Ásotthalom polgármestere lesz, Toroczkai László, aki 16 évvel ezelőtt életre hívta a Kárpát-medence legnagyobb tiltakozó demonstrációját az igazságtalan békediktátum ellen, a Trianon Felvonulást.


A rendezvényen felszólal Zagyva Gyula is, Mozgalmunk társvezetője, aki hosszú éveken keresztül volt főszervezője a Trianon Felvonulásnak és tulajdonképpen minden lényeges eseménynek, ami a HVIM életében csak történt.


Incze Béla Mozgalmunk alelnöke is a felszólalók listáját gazdagítja.


Trianon Felvonulás nem múlhat el anélkül, hogy az elszakított területek hangjának ne adnánk teret, így Dobay Gergely Mozgalmunk felvidéki társvezetője is a fel fog szólalni.


A rendezvényen Sziva Balázs, a Romantikus Erőszak frontembere is közreműködik, aki nem csak zenei téren bizonyította már számtalanszor, hogy érdemes a nacionalista tábor bizalmára.bottom of page