top of page

Sportnap és zászlóbontás Békéscsabán


A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) zártkörű sportnapot tartott Békéscsabán.

A tréning első felében támadótechnikák voltak a középpontban. A formai végrehajtás begyakorlása után a gyorsaságé és az erőé lett a főszerep. A különböző gyakorlatokat csoportos végrehajtással színesítettük, így minden résztvevő megismerkedett a “masszírozás” és a “baráti-kör” fantázianevű feladatokkal.


Az edzés második felében az aikido alapjaival ismerkedhettünk meg, mind elméleti, mind fizikai értelemben. Mint minden harcművészet, az aikido elsajátításához is évtizedekre van szükség, így néhány egyszerűbb védekezőtechnika átvétele után az esésekre és azok kigurulására fektettük a hangsúlyt.


A résztvevők többsége gyakorol valamilyen küzdősportot, vagy harcművészetet, így érdekes volt látni a különböző stílusok találkozásából adódó szituációkat. A körülbelül két órás edzés remek hangulatban telt.


Az edzés után sor került egy kötetlenebb hangvételű beszélgetésre is, aminek a bajtársi kapcsolatok szorosabbra fűzésén túl az volt a jelentősége, hogy ezzel hivatalosan is zászlót bontott békéscsabai tagszervezetünk. Egy cikk keretében hamarosan bemutatkozik a helyi csapat.bottom of page