top of page
HADAK ÚTJÁN TÚRASOROZAT

Mozgalmunk évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy méltó módon tisztelegjünk történelmünk azon alakjai előtt, akiket a politikailag korrekt történetírás bemocskolt, vagy megpróbáltak indexre tenni. 2017-ben hét emléktúrát szervezünk Kárpát-medence szerte, ezen küldetésünk keretében.

2001-es megalakulásunk óta számtalan olyan kérdéskörhöz nyúltunk hozzá, melyek a feledés homályába vesztek volna, vagy hazugságokkal mocskolták be önfeláldozó férfiak neveit. 2017 is abban a szellemben fog telni, hogy küldetésünket folytatva, sőt továbbfejlesztve adjuk meg azt a közismertséget, és tiszteletet hős elődeinknek, amit megérdemelnek. A katonai hagyományőrzés számos formáját műveljük szervezeti keretek közt, de amivel a legnagyobb sikert értük el, azok az emléktúráink. Az idei évben hét olyan túrát fogunk szervezni, melyek a témához kapcsolódnak. Hat régi túránk mellett idén első alkalommal szervezzük meg a Mecseki Láthatatlanok Emléktúrát, ami szintén a hiánypótló kategóriába tartozik, hiszen megdöbbentően keveset lehet hallani azokról a baranyai férfiakról, akik az 1956-os szabadságharc leverése után bevették magukat a Mecsekbe, és tovább folytatták a harcot a szovjet megszállókkal szemben.

  • Legbátrabb Város Emléktúra – Január 29. – Nógrád megye

  • Túra a Szent Korona őrzésének helyszínén – Március 25. – Vas megye

  • vitéz Sebő Ödön Emléktúra – Május 13.-14. – Székelyföld, Gyimesbükk

  • Rongyos Gárda Emléktúra – Szeptember 9. – Győr-Moson-Sopron megye

  • Attila Védvonal Emléktúra – Szeptember 23. – Pest megye

  • vitéz Vastagh György Emléktúra – Október 8. – Csongrád megye

  • Mecseki Láthatatlanok Emléktúra – November 11. – Baranya megye

Azon személyek, akik emléklappal tudják igazolni, hogy mind a hét emléktúrán jelen voltak “Hadak Útján Emlékérmet” vehetnek át a Mecseki Láthatatlanok Emléktúra sikeres teljesítése után.

Csatlakozz hozzánk és lépjünk együtt a hősök nyomába!

bottom of page