top of page

Farkasok: Téli rutin, megismételt alapvizsga és jelentkezési lehetőség

A Farkasok bajtársi közösség nem szűnt meg és tovább folytatják a képzéseiket. Honlapjukon rendszeresen hírt adnak magukról, most egy exkluzív fotó összeállítással jelentkeztek a legutóbbi vizsgahétvégéről. Jelentkezni is lehet hozzájuk!


A farkasfalka.com-on tették közzé az alábbi összeállítást:

A legutóbbi alapkiképzés vizsgáját ismételtük meg, mert akkor sajnos csúnyán elhasaltak az újoncok. Most azonban sikerrel vették az akadályokat, pedig az időjárás nem fordult kedvezőbbre, sőt…


A Farkasoknál csak az lehet teljes jogú tag, aki számot ad a felkészültségéről és valóban kiérdemli az állományjelzőt, barettsapkát. A viszonylag szigorú követelmények miatt nagy a lemorzsolódás és sok a bukás is a vizsgákon. A lényeg viszont az, hogy legyen valós tudás.


Az előző beszámolónkban már részletesen bemutatásra került a vizsgázás módja, ettől most eltekintünk. A különbségeket bemutatva leginkább az időjárás az, ami igencsak megváltozott: tartós fagy, nedves környezet. Ez a péntektől vasárnap délutánig tartó kint tartózkodást, illetve a tűzgyújtást nehezítette meg igazán. Viszont alap elvárás nálunk, hogy a mínusz 10 fokban is rutin legyen a táborépítés, és az időjárástól függetlenül képesek legyünk a kiképzési tervnek megfelelően teljesíteni az előírt feladatokat. Szerencsére a tapasztaltabb bajtársaknak ez meg sem kottyan, mindenki tudja, hogy ilyenkor milyen tábort kell építeni, hogyan kell felöltözni, milyen felszerelést kell magával hoznia, milyen különbségek vannak egy nyári kiképzéshez képest. Nálunk a mínuszokban való edzés, képzés, táborozás egyszerű “téli rutin”. A fiatalabbak pedig gyorsan ellesik a praktikákat. Az újoncoknak ezúttal be is kellett bizonyítaniuk, hogy ez mennyire így van: a szombat éjszakát egyénileg, saját menedékben kellett átvészelniük, aminek megépítését már sötétedés után, egy végletekig fárasztó vizsgázás után kellett megoldaniuk.


A FARKASOK ÚJ ALAPKIKÉPZÉST

HIRDET SZEPTEMBER 18-20. HÉTVÉGÉVEL.

Jelentkezni a farkasok.tabor@gmail.com-on lehet

16 és 35 éves kor közötti férfiaknak! Bővebb és részletes tájékoztatás e-mailben.


Az elmúlt hétvégéről beszéljenek a képek, különösebb kommentár nélkül!


bottom of page