top of page

Videóblog: Kalandjaink a román gúnyhatáron – 1. és 2. rész


Mint ahogy pár nappal ezelőtt beszámoltunk róla Barcsa-Turner Gábort, a HVIM egyik vezetőjét 5 évre kitiltották Romániából. A többiek azonban tovább utaztak, és most bejelentkeznek a gúnyhatár túloldaláról.


Erdély szintű összetartás zajlott a hétvégén Székelyvarságon, amelyhez csonkaországi bajtársaink is csatlakoztak. Szellemileg és fizikailag is erősödtünk e három nap során, ezalatt értetendő az Uz Bence sírjához tett látogatásunk, a környéken tett gyalogtúrák, reggeli közös torna, labdarúgó mérkőzés, stb.

A péntektől vasárnapig tartó esemény nagyban elősegítette a tagok közti bajtársiasság kötelékének az erősödését, valamint abban is segített, hogy a szemünk előtt lobogó célokat méginkább elérhető közelségbe érezzük. A hangulat szokásosan kellemes és családias volt, a nappalokat önmagunk fejlesztésének és az éjszakákat a pihenésnek valamint a tábortűz mellett énekelt régi katonadaloknak szenteltük.

2015 óta, most először az elhurcolt és jogtalanul megvádolt bajtársaink, Szőcs Zoltán és Beke István is ott lehetett köztünk. Kellemetlen és részben kellemes élményeikről hallhattunk beszámolót, a börtönéletről és például arról, hogy egyes hivatalos és civil személyek is csak elnevették magukat a vád hallatán, vagy, hogy éppen milyen aljas trükkökkel próbálták őket bezárni évtizedekre.

Mindenkire jó hatással volt, hogy három napig, egy családként együtt lehettünk és kötetlen beszélgetésekbe, eszmecserékbe bocsátkozhattunk. Reméljük mihamarabb viszont látjuk egymást! Fel a győzelemre!


-HVIM Erdővidék-


bottom of page