2019. okt 4.

Gyurcsányt fogadtuk Székesfehérváron

Gyurcsány Ferenc Székesfehérvárra látogatott, ám nem mindenki fogadta őt tárt karokkal. Kiszállva az autójából rögtön hazafiakba botlott, akik nem tetszésüket fejezték ki. Videó és Kónyi-Kiss Botond (HVIM) beszámolója alább.

“Ma Fehérvárra jött Gyurcsány Ferenc, hogy egy nyilvánosan meghirdetett rendezvényen kampányoljon a balliberális tömb mellett. Belénk botlott, amikor az autójából kiszállt, mert a kampányeseményen el akartuk mondani a véleményünket neki: hogy Fehérváron becsületes, tisztességes emberek laknak, akik az ilyen bűnözőket, akiknek a kezéhez vér tapad, nem látják szívesen!

Sajnos időközben a nyilvánosan meghirdetett eseményt zártkörűvé nyilvánították a szervezők, és a helyszínen közölték, hogy regisztrációhoz kötött a belépés, így mi nem mehetünk be, velünk nem folytatnak párbeszédet. Persze a jogegyenlőség nem működött a demokraták koalíciójában, mert sokan voltak mások, akik szintén nem regisztráltak, mégsem rekesztették ki őket.

Épp az eseménynek otthont adó kocsma bejáratánál vitáztunk a szervezőkkel a bejutásunk ellehetlenítéséről, amikor befutott Gyurcsány, így volt néhány pillanatra alkalmunk tolmácsolni a fehérváriak üzenetét neki. Nem volt őszinte a mosolya, hogy nem egyből csókokkal fogadták a hívei, inkább gyorsan bemenekült a sörözőbe.

Az a határozott véleményünk, hogy Gyurcsány Ferencnek börtönben és nem kampányeseményeken van a helye!

A Válasz Független Civilek egyik sarkalatos pontja, hogy “Tiszta Fehérvárt” akarunk. Ez többek között azt is jelenti, hogy tiszta közéletet, tiszta, vagyis gyurcsánymentes politikát akarunk!”