Szent Korona Rádió

A Szent Korona Rádiót négy évvel ezelőtt, 2006-ban alapította meg tizenhárom fiatal hazafi Turner Gábor (aki mára a HVIM alelnöke is) vezetésével, akik korábban egymást csak az interneten keresztül ismerték. "A tiszta magyar hang" azóta is jelszava és hűen tükrözi irányvonalát a rádiónak. Az internetes hullámhossz a világ bármely pontjáról elérhető, és hallgatható a nap 24 órájában. A zenei repertoár gerincét a legújabb nemzeti rock zenekarok számai adják, de ugyancsak sugározzák a hazai zenei élet legnagyobbjait, valamint egy-egy rövidebb blokk keretén belül korabeli magyar katonadalokat a múlt század elejéről, és népzenéket is.

Műsoraik szorosan kapcsolódnak a napi politikához, hagyományőrzéshez, történelmünkhöz. Az élő kívánságműsorban már közel 7000 dal közül választhatnak a hallgatók, és küldhetnek mellé személyre szabott üzeneteket. 2008-ban a zene.hu által rendezett versenyben a hallgatók szavazatai alapján elnyerte a "Legnépszerűbb webrádió" címét (azóta nem hirdettek meg hasonló versenyt).

Sok más rádióval ellentétben a Szent Korona Rádió hírportállal is rendelkezik, ahol a legfrissebb hírekkel szolgálnak, ismeretterjesztő anyagokat közlünk magyarságunkról, hazánkról, történelmünkről, a legfontosabb tüntetésekről pedig élőben jelentkeznek. Magyar lelátó című műsor keretén belül nyomon követték a Futsal EB-t is, és valós időben közvetítettek már egy-egy nagyobb sporteseményt is. A fórumok és hozzászólások lehetőséget nyújtanak szabad véleménynyilvánításra, csevegőben sorra születnek barátságok, szerelmek a társalgók között.

Évről évre részt vesznek a Kárpát-medence legnagyobb nemzeti fesztiválján, a 2010-ben tizedjére megrendezésre kerülő Magyar Szigeten. Ilyenkor néhány napra a Rádió is Verőcére látogat, és élőben adják közre a csattogó-völgyi programokat.

A Szent Korona Rádió munkatársai közül többen vármegyések. A médium szellemisége pedig hűen tükrözi a mozgalom ideológiáját.

Minden jog fenntartva. Kapcsolat: [email protected]