Magyar Sziget

A Magyar Sziget, mint a kárpát-medencei magyarok legfontosabb találkozóhelye, mára fogalommá vált, és így vagy úgy mindenki, aki nemzetben gondolkodik, már hallott róla. Az évek során bebizonyosodott, hogy a legjobb reklám a szájhagyomány útja, hiszen természetes dolog, hogy mindenki a barátainak, ismerőseinek hisz a leginkább, nem pedig a csillogó-villogó reklámoknak. Ennek köszönhető az, hogy évről évre találkozunk a sátrak között a "régiekkel", akik büszkén mesélik, hogy milyen új barátaikat, családtagjaikat hozták el idén. Így nő a szigetlakók száma.

Szájról szájra terjedhetnek azonban kitalált, lejárató hírek is, s ha valakinek nincs ismerőse, aki saját szemével látta a legnagyobb nemzeti fesztivált, akkor könnyen táptalajt találhatnak az ilyen híresztelések.

Az utóbbi eseteket elkerülendő, összegyűjtöttük a Magyar Szigetről szóló sajtóvisszhangokat, a rólunk megjelent kiadványokat, amikből bárki levonhatja a következtetéseket, vagy amiket meg lehet mutatni ismerősöknek, szülőknek, rossz híreket terjesztőknek.

A 2010-es Magyar Sziget plakátja letölthető ide kattintva!

A HírTv a Magyar Szigetről

Az 5. Magyar Szigetről a HírTv Célpont című műsora készített egy rövid adást, ami megtekinthető ITT.

Magyar Sziget DVD (ingyen)

A teljes 5. Magyar Sziget programjait, eseményeit összefoglaltuk annak idején egy DVD-n, amit meg lehetett vásárolni a nemzeti könyvesboltokban. Azóta már eltelt néhány év, s a Magyar Táltos Honlap segítségével bárki letöltheti és megnézheti teljesen ingyen ITT. (A honlapon egyébként egyéb értékes és érdekes felvételek is vannak, érdemes körülnézni!)

Videó a IX. Magyar Szigetről:

Magyar Sziget az Éjjeli menedékben

A Siklósi Beatrix és Matúz Gábor nevével fémjelzett Éjjeli menedék a 8. Magyar Szigetnek egy teljes adást szentelt. A riportfilm megtekinthető a YouTube-on három részben ITT, ITT és ITT.

2008-as képgaléria

Ajánljuk még a tavalyi, azaz a 8. Magyar Szigetet felidéző képgalériánkat, ami elérhető ITT.

A Szent Korona Rádió felvételei

Ha még mindig tanakodsz, és nem tudsz dönteni, akkor ajánljuk a Szent Korona Rádió stábja által rögzített előadásokat, interjúkat és képeket 2008-ból, 2007-ből és 2006-ból.

Reméljük, találkozunk augusztusban a Csattogó-völgyben!


Minden jog fenntartva. Kapcsolat: [email protected]