Betyársereg

A Betyársereg honlapjáról:

A Betyársereg jelképeNem szentéletű emberek és nem kiscserkészek. Betyárok vagyunk a szó szoros értelmében. A mi szemünkben a köztársaság törvényei nem sokat érnek, a puszta ősi törvényeit azonban bármilyen körülmények között betartjuk és betartatjuk. Éppen úgy, mint az egykori betyárokat, minket is a hatalom kényszerített arra, hogy törvényen kívüliek legyünk. Büszke muszájbetyárok vagyunk. Nem fogadjuk el a kettős mércét, az elnyomatást, idegenek uralmát, mert a puszták népének fiaiként szabadnak születtünk és azok is maradunk még a rabságban is. Hiszünk Istenben és a legősibb íratlan törvényekben, tiszteljük a betyárbecsület-kódexet, soha egymást el nem áruljuk. Szeretünk élni, szeretjük a jó bort, pálinkát, a szép nőket, de a harcot, a férfias küzdelmet is. S mindenekelőtt szeretjük a hazánkat, gyönyörű, nagy Magyarországot.

Nem vagyunk egyenruhás reguláris hadsereg, sem bejegyzett egyesület. A puszták szabadcsapatai vagyunk, így fel sem oszlathatnak minket a Köztársaság kutyái.

A Betyárseregnek nincs egyszemélyi vezetője, de természetesen ez nem azt jelenti, hogy itt valamiféle anarchia uralkodna. Ellenkezőleg: A Betyársereg tekintélyelvű, önszerveződő klánok laza szövetsége, amely a puszta ősi magyar törvényei szerint, az eurázsiai civilizáció hagyományai alapján működik. Rózsa Sándor egykori seregét tekintjük elődünknek, példaképünk, vezércsillagunk nem is lehetne más, mint maga az örökös betyárkirály. Betyárok az egész Kárpát-medencében vannak, de ma is kiemelkednek az olyan hagyományos térségek, mint az Alföld, a Bakony vagy Somogy, a Betyársereg fészke pedig a tradíciókat őrizve, a Szeged környéki legendás tanyavilág.

A Betyársereg jelmondata: Ne bántsd a magyart, mert pórul jársz!
A Betyársereg indulója: Romantikus Erőszak: Betyárballada (MP3)

Minden jog fenntartva. Kapcsolat: [email protected]